Parhaat valokuvat Thaimaan Pattayan matkaoppaasta

Kirjan kirjoittaminen on oma osaamisen alueensa, mutta valokuvien ottaminen samaan kirjaan on kokonaan toinen asia. Kun käynnistimme matkaoppaiden Klaava Travel Guide –kirjasarjan, päätimme konseptin olevan visuaalinen. Matkakohteesta annettavaa tietoa rikastetaan valokuvilla ja videoilla, tai ehkä jopa toisin päin: kuvallista tietoa matkakohteesta täydennetään tekstillä.
travel guide ebook: Pattaya, Thailand, Asia
Viimeisintä matkaopaskirjaa olemme työstäneet kirjailija Erkki Leppäsen kanssa, joka on kirjoittanut ja kuvannut oppaan The Best of Pattaya, Thailand and the Essentials of Thai Culture. Joissakin kirjaprojekteissa kirjailija tai valokuvaaja valitsee kuvat, jotka julkaistaan kirjassa, kun toisissa projekteissa kustantaja (taittaja) valitsee sopivimmat kuvat kirjaan.

Jos tavoitteena on saada esimerkiksi 150 kuvaa opaskirjaan, kuinka monta otosta valokuvaaja toimittaa kirjan taittajalle? Tämän ja aiempien projektien perusteella voisin arvioida kuvia yleensä olevan noin 10 kertaa enemmän kuin mitä lopulliseen taittoon laitetaan. Luonnollisesti jos kuvaajalla tai kirjailijalla on aiempaa kokemusta matkaoppaan tekemisestä, taittoon toimitettujen kuvien määrä voi olla sama kuin julkaistavien kuvien lukumäärä. Siitä huolimatta kuvaaja on taatusti ottanut runsaasti enemmän kuvia paikan päällä.
download travel guide ebook: Pattaya, Thailand
Video on kokonaan toisenlainen väline, sillä videojaksoja voidaan leikata ja yhdistellä siten, että useasta vähemmän kiinnostavasta filmistä voidaan saada yksi hyvä ja informatiivinen video.

Joka tapauksessa, tässä muutama suosikkikuva Pattayan matkaoppaasta The Best of Pattaya, Thailand and the Essentials of Thai Culture.

visitor guide to pattaya, Thai culture

tourist guide book: pattaya, sights

Travel guide book to Pattaya, food and drink

Klaava Travel Guide: Pattaya, Thailand, hotels

travel guidebook: pattaya, beach

ebook travel guide: pattaya, sunset

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image