Musiikkipalvelut, nettiradiot saavat kovan kilpailijan – Google tulee mukaan musiikkipalveluihin

Nettiradioiden – etenkin sellaisten palveluiden, jotka oppivat kuulijan mielimusiikin ja osaavat sitä soittaa – kuuntelu on paitsi edullista myös mukavaa koska aina löytää jotain uutta musiikkia. Silloin kun tietää tarkkaan mitä haluaa kuunnella, voi downloadata kappaleita kaupoista tai tilata maksullisen palvelun, joka soittaa kuin jukeboksi vain haluttuja kappaleita. Google aikoo kuitenkin muuttaa tämän tuomalla musiikin luonnolliseksi osaksi hakukonettaan.

Google on aloittanut toistaiseksi vain Yhdysvalloissa toimivan laajennetun hakupalvelun, joka osaa tuoda musiikkikappaleet mukaan hakutuloksiin. Itse musiikki tulee Googlen OneBox-palvelun yhteistyökumppaneilta, kuten imeem, Lala, MySpace ja Pandora.

Siis seuraavan kerran kun ihmettelet mikä ihmeen Lady GaGa ja kaverisi vastaa KVG (Kato … Googlesta), voit kirjoittaa hakukenttään artistin nimen, kappaleen nimen tai pätkiä sanoituksesta. Google paitsi listaa löytämänsä tiedot, myös itse kappaleen jonka voi soittaa saman tien. Katso videolta miten musahaku toimii:

Voit itsekin kokeilla hakua täällä (jos tietokoneellasi on osoite USAssa):
http://www.google.com/landing/music/

Koska tähänkin asti käytännössä kaikki Googlen palvelut on tuotu Eurooppaan, musiikkihaulta voidaan odottaa samaa, kunhan hakujätti löytää yhteistyökumppanit, jotka pystyvät toimittamaan sille musiikin.

Categories Yleinen