Pian ensimmäiset animaationa toteutetut kirjankannet ovat kaupoissa

Teknologia on kummallista: jos jokin on suinkin mahdollista, joku keksijä toteuttaa sen, ja joku toinen valopää käyttää keksintöä aivan toiseen tarkoitukseen mihin sen alun perin oli ajateltu soveltuvan. GIF-kuvat ovat mainio esimerkki. Jo kauan ennen kuin internet tuli joka kotiin, GIF-formaatti oli yleinen tapa esittää rakeisia kuvia monitorilla. Nyt puolestaan vinhasti animoituja GIF-kuvia tulee vastaan jokaisessa sosiaalisen median kanavassa.

Koska kirjat ovat muuttumassa digitaaliseen muotoon, ja myös e-kirjoissa on kansikuva, niin on aivan luonnon lakien mukaista, että animoidut GIF-kuvat päätyvät myös kirjojen kansiin.

Jonkun mielestä liikkuva kuva kirjan kannessa on häväistys koko kirjallisuuden pitkää ja kunniakasta historiaa kohtaan, kun toinen saattaa innostua avaamaan kirjan ja lukemaan sen kiinnostavan kannen vuoksi. Ennakkoluulot siis syrjään ja katsotaan miltä maltillisesti animoidut kirjojen kansikuvat näyttävät.

Henning M. Lederer on paneutunut aiheeseen tosissaan ja saanut myös hyviä tuloksia. Tässä video, jossa on katseltavissa 55 hänen toteuttamaansa liikkuvaa kirjan kansikuvaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image