E-kirjojen myynnissä reippaan kasvun merkkejä Ruotsissa

Suomi seuraa monessa asiassa Ruotsia, ja näin on odotettu käyvän myös e-kirjojen yleistymisen suhteen. Vaikka sähköisten kirjojen osuus kirjojen kokonaismyynnistä kummallakin markkinalla on vielä suhteellisen pieni, se on kuitenkin sen kokoluokan liiketoimintaa, että myös suuret yritykset ovat siitä kiinnostuneita. Ruotsissa suuri mediatalo Bonnier ja e-kirjojen jakeluun erikoistunut Elib raportoivat merkittäviä kasvulukuja digitaalisille teoksille vuodelta 2015.
Apple iPad, e-kirja ja kirjoja
Euroopan ja maailmankin mittakaavassa suuri kustantaja Bonnier on raportoinut rivakkaa kasvua e-kirjamyynnissä vuodelle 2015. Svensk Bokhandel kertoo Bonnierin viime vuosina investoineen katalooginsa kuuluvien kirjojen konvertointiin e-kirjoiksi. Vuonna 2015 investointi on tuottanut tulosta, sillä Bonnierin kirjamyynnistä 10 prosenttia oli sähköisiä kirjoja.

E-kirjojen myynnin kasvu Bonnierilla edelliseen vuoteen verrattuna oli 69 prosenttia. Valikoimasta löytyy 5500 sähköistä nimikettä ja 830 äänikirjaa.

Tukholmassa toimiva Elib aloitti liiketoiminnan e-kirjoilla jo 15 vuotta sitten. Piratförlaget oli ensimmäinen kustantaja, jonka teoksia oli 50 kappaletta silloin saatavilla sähköisessä muodossa. 15 vuotta myöhemmin Elibin valikoima on noin 30 000 e-kirjaa ja 650 kustantajaa, joiden tuotteita yhtiö jakelee kirjastoille, kouluille ja verkkokirjakaupoille.

Elib kertoi e-kirjojen myynnin kasvaneen vuonna 2015 36 prosenttia vuoteen 2014 verrattuna. Äänikirjojen myynti kasvoi 13 prosenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *