Taipuvaa puhelinta voi käyttää kuten pehmeäkantista kirjaa sivujen nopeaan selailuun

Monissa e-kirjojen lukuohjelmissa on hieno ominaisuus, joka saa kirjan seuraavan sivun ilmestymisen ruudulle näyttämään paperikirjan taipuvalta sivulta sitä käännettäessä. Tutkijat kanadalaisessa Queen’s University Human Media Lab –laitoksella ovat nyt kehittäneet älypuhelimen prototyypin, joka vie saman ominaisuuden askeleen pidemmälle. He ovat esitelleet puhelimen, jota voi taivuttaa kuten pehmeäkantista kirjaa silloin kun haluaa nopeasti selata kirjan sivuja.

Tässä video, jossa taipuva puhelin esitellään:

Onko tämän tyyppinen laite – olipa se sitten älypuhelin, tablet tai lukulaite – sähköisen kirjan lukemisen tulevaisuus? Tuskin, sillä tämä ei ole välttämätön ominaisuus, vaan ennemminkin vain jännä ominaisuus. Jokainen voi testata omaa suhtautumistaan siihen kysymällä itseltään olisiko valmis maksamaan laitteesta ylimääräistä vain tämän ominaisuuden vuoksi.

Mikä tahansa elektronisessa laitteessa oleva liikkuva, mekaaninen osa tekee laitteesta kalliimman, ja moninkertaistaa todennäköisyyden sen rikkoutumiselle. Taipuva näyttö sopii moneen tarkoitukseen, mutta se on väistämättä kalliimpi kuin nykyiset OLED- tai LCD-näytöt.

Tutkija Roel Vertegaal kertoi laitteesta: ”Tämä on kokonaan uusi tapa olla vuorovaikutuksessa puhelimen kanssa. Kun tällä pelaa Angry Birdsiä, näyttöä taivuttamalla säädetään lingon voimakkuus. Kun kuminauha venyy, käyttäjä tuntee värinää samalla tavoin kuin oikea kuminauha antaa periksi venyessään. Kun kuminauha vapautetaan, se napsahtaa, jolloin myös puhelin hypähtää linnun kiitäessä ruudun poikki.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *