Video: e-kirjan lukulaitteen ja tabletin erot kirjoja luettaessa

Teimme äskettäin vertailun e-kirjojen lukulaitteiden ja tabletien kesken missä selvitimme niiden eroja kirjoja luettaessa. Silloin johtopäätös oli, että hinnan lisäksi suurimmat erot olivat laitteiden näytöissä, käyttötarkoituksessa (monikäyttölaite vastaan yhden asian laite), ja akun kestossa.
kobo aura one ereader
Lukulaitteista blogia kirjoittava yhdysvaltalainen asiantuntija teki myös hieman vastaavan vertailun ja tallensi sen myös videolle. The Ebook Reader blogin videolla tarkastellaan Kobo Aura One -lukulaitetta ja Amazon Fire HD 8 -tabletia. Kobon lukulaitteen näyttö on sarjassaan normaalia suurempi:: 7.8 tuumaa. Fire HD 8 tabletin näyttö on 8 tuumaa. Mittasuhteet ovat erilaiset, joten ne näyttävät eri kokoisilta vaikka käytännössä ovat oikeastaan saman kokoiset.

Videolta paljastuu laitetyyppien välillä yksi tärkeä ero lisää: paino. Tabletit ovat aina painavampia kuin lukulaitteet (kun puhutaan suunnilleen saman kokoisista laitteista). Joillekin tällä ei ole merkitystä, sillä jos esimerkiksi laite on pöydällä, nojaa telineeseen tai suojakotelo pitää laitteen pystyssä, sitä ei tarvitse kannatella kädessä. Jos kuitenkin pitää laitetta kädessään ja on huomannut käden väsyvän, laitteen painolla on merkitystä.

Alta voi katsoa The Ebook Reader blogin videon:

Miksi sitten tabletit ovat painavampia kuin lukulaitteet vaikka näyttö on suunnilleen saman kokoinen? Tabletin sisällä on enemmän metallia kuin lukulaitteen kuorien sisällä. Tabletin prosessori on tehokkaampi, siinä on enemmän muistia, suuremmat kaiuttimet, ja ennen kaikkea, akku on suurempi. Akut ovat yllättävän painavia, ja koska tabletin värinäyttö ja prosessori kuluttavat enemmän sähköä, ne tarvitsevat suuremman akun kuin lukulaitteet.

Videolla nähtävien laitteiden hintaero on melkoinen: Kobo Aura One maksaa Yhdysvalloissa 229 dollaria ja Fire HD 8 tablet 79 dollaria.

Nyt meillä on kaiken kaikkiaan viisi tekijää – näyttö, monen tarkoituksen laite vs. yhden asian laite, akun kesto, paino ja hinta, jotka vaikuttavat sen oikean tuotteen valintaan. Jokaisella on omat prioriteettinsa mitä painottaa, ja joiden mukaan valinta toivottavasti helpottuu.

Amazon Fire HD 8 tablet, 2017 model

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *