Suomen historiaa suomeksi ja englanniksi viimeisen 100 vuoden ajalta ja vähän kauempaakin

Suomen itsenäisyyden 100. vuosi ei ole jäänyt huomaamatta ulkomaillakaan, sillä Soile Variksen tiivis englanninkielinen tietokirja Suomen historiasta A Concise History Of Finland on löytänyt kiitettävästi lukijoita pitkin vuotta niin Amazonissa, Google Play –kaupassa kuin Apple iBooks –kaupassakin.
Kirjojen kansikuvat: Suomen hisotiran käännekohtia ja A Concise History of Finland
Kirjailija Soile Varis päivitti vuoden 2017 alussa kirjan suomenkielisen laitoksen ajan tasalle. Suomenkielinen kirja on nimeltään Suomen historian käännekohtia.

Paitsi että suomenkielisen kirjan sisältö on päivitetty (ensimmäinen laitos on vuodelta 2011), myös teoksen kuvitus on uudistettu melko lailla kokonaan. Tabletien, älypuhelinten ja lukulaitteiden näyttöjen tarkkuus on viime vuosina kehittynyt sellaista vauhtia, että kuvituksen laatua on ollut mahdollista ja tarpeen parantaa huomattavasti.

Englanninkielinen kirja ei ole suora käännös suomenkielisestä teoksesta, vaan kyseessä on kaksi eri kirjaa, joissa juoni, faktat ja päärooleissa olevat henkilöt ovat luonnollisesti samat, mutta painotukset hieman poikkeavat toisistaan.

Tästä löydät kummankin kirjan tarkat tiedot ja hinnat eri kaupoissa:

Suomen historian käännekohtia.
A Concise History of Finland

Päivitetyn version kuvitusta:

Helsinki, historiallinen maalaus
Helsingin pommitus, toinen maailmansota
presidentit Niinistö ja Putin

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *