Kirja Mark Twainin viimeisistä valkoisista vuosista

Kirjailija Mark Twainin kuolemasta on 21. huhtikuuta kulunut 100 vuotta. Moni fani ja alan yritys muistaa monen muunkin klassikon kuin Huckleberryn Finnin ja Tom Sawyerin kirjoittajaa jollain tavalla. Michael Shelden on julkaissut Mark Twainin elämänkerran ’Mark Twain: Man In White – The Grand Adventure of His Final Years’, joka keskittyy kirjailijan viimeisiin vuosiin.

Mark Twain, Michael Selden

Viimeisinä vuosinaan Twain kirjoitti vähän ja keskittyi nauttimaan suosiostaan ja hoitamaan julkista imagoaan. Tähän liittyi myös pukeutuminen valkoiseen pukuun.

Vuonna 1907 Twain oli Amerikan pidetyin elossa oleva kirjailija. Hän vieraili Englannissa tapaamassa suurmiehiä, taiteilijoita ja kuninkaallisia. Hän tapasi esimerkiksi Rudyard Kiplingin, George Bernard Shawn, kuningas Edward VII:n ja kuningatar Alexandran. Kuninkaalliset Twain tapasi Windsorin linnassa, jonka hän ystävällisesti tarjoutui ostamaan heiltä.

Shelden käsittelee kirjassaan myös Twainin legendaarisen heikkoa businessosaamista. Twainilla olikin oma talousasiantuntija. Kirjailija esimerkiksi perusti Bermudalle Angelfish Clubin, jonka jäseniksi hän halusi ennen kaikkea nuoria tyttöjä. Toistaiseksi tämä kirja on saatavilla siis vain englanniksi.

Categories Yleinen