Ville Virtanen saa kiitosta Paha Perhe-roolistaan Berliinin elokuvafestivaaleilla

Berliinin elokuvafestivaaleilla on esitetty ja myös analysoitu Aleksi Salmenperän ohjaama Paha perhe-elokuva.

Paha perhe kertoo tabu-aiheesta sisarusten välisestä rakkaudesta, mutta varsinainen aihe on isän ja pojan suhde. Yhdysvaltalaisen Variety-lehden Alissa Simon analysoi Paha perhe-elokuvan nähtyään sen Berliinissä.

”Ville Virtasen Mikael on niin kieroutunut, että se on pelottavaa”, Varietyn arviointi ylistää. ”Suorastaan kieroutuneen ihastuttavan, tumman koomisen psykologisen draaman ensimmäisen puoliskon jälkeen, Paha perhe muuttuu pelkästään maaniseksi toisella puoliskolla.”

Variety kiittelee myös kuvausta ”Loistava kuvaaja Tuomi Hutri antaa tapahtumille hyperrealistisen sävyn. Kevyt kosketinsoittimilla tehty musiikki lisää pilkkaavia sävyjä kuviin.”

Kokonaisuutta Variety ei kuitenkaan ylistä. ”Elokuva eksyy polulta puolessa välissä, jonka jälkeen se kulkee vuoristorataa heikkoon loppuun.”

Aleksi Salmenperä on elokuvan ohjaaja ja käsirjoittaja. Aki Kaurismäki on tuottanut leffan. Pääosia näyttelevät ovat Ville Virtanen, Pihla Viitala, Lauri Tilkanen, Vera Kiiskinen, Niki Seppala, Ismo Kallio ja Tomi (Topi) Salmela.

Categories Yleinen