Ylen uuden pääjohtajan on valittava kulttuuri kvarttaalitalouden sijaan

Ylen toimitusjohtajan yllättävä vaihdos ilman julkistettua järkevää syytä on erikoinen asia. Yhteiskunnan omistama yhtiö on sähköisen viestinnän edelläkävijä teknisesti ja sisällöllisesti, jonka toimintaa voi pitää jopa liiankin laajana. Joka tapauksessa, suomalaisilla on oikeus tietää todelliset syyt johtajan vaihdokseen.

Videolla keskustelevat Kai Nyman Piksu.net-julkaisusta ja Klaavan Ari Hakkarainen. Videon ohjasi ja toimitti Ville Lindfors Originaali Oy:stä.

Taustatietoa Yleisradiosta

Ylen ylin päättävä elin on hallintoneuvosto, jonka jäsenet valitsee eduskunta.
Hallituksen puheenjohtaja Kari Neilimo. Taloustieteiden tohtori.
Toimitusjohtaja Mikael Jungner, Lauri Kivinen toukokuun alusta.

Laki Yleisradio Oy:stä: 7 § (635/2005) Julkinen palvelu
Yhtiön tehtävänä on tuoda täyden palvelun televisio- ja radio-ohjelmisto siihen liittyvine oheis- ja lisäpalveluineen jokaisen saataville yhtäläisin ehdoin. Näitä ja muita julkiseen palveluun liittyviä sisältöpalveluja voidaan tarjota kaikissa televerkoissa.

v. 2008 liikevaihto 380,5 miljoonaa euroa
Liikevaihdolla mitattuna Suomen 146. suurin yritys, samaa luokkaa kuin Alma Media, Tallink-Silja, Sinebrychoff. Sanoman liikevaihto on 3 biljoonaa ja 22. suurin yritys Suomessa.

TV
YLEllä on 4 tv-kanavaa, YLE TV1, YLE TV2, YLE Teema ja YLE FST5.
Suomalaiset katselevat televisiota keskimäärin 2 tuntia ja 57 minuuttia päivässä (2 t 39 min vuonna 2007). YLEn kanavien katseluun käytetyn ajan osuus vuonna 2007 oli 44,5 prosenttia (43,7 % vuonna 2007).

Radio
Ylellä on 6 valtakunnallista radiokanavaa. YLE Radio 1, YleX, YLE Radio Suomi , YLE Puhe, YLE Radio Vega ja YLE Radio Extrem. Näiden lisäksi on useita alueellisia radiokanavia ja -palveluita.
Suomalaiset kuuntelevat radiota keskimäärin 3 tuntia ja 15 minuuttia päivässä (3 t 16 min vuonna 2007). YLEn kanavien osuus tuosta ajasta oli 52 prosenttia.

Categories Yleinen