Aikakauslehtien lukijamäärä edelleen kasvussa, painottuen naistenlehtiin ja harrastelehtiin

Sanomalehtien talousvaikeuksista on puhuttu niin paljon, että moni ehkä ajattelee aikakauslehtien olevan samassa kuosissa. Päinvastoin. Kansallisen mediatutkimuksen 2009 perusteella Aikakauslehtien liitto on vetänyt yksinkertaisen johtopäätöksen, että aikakauslehtien lukijamäärät olisivat yleisesti kasvussa, mutta näin ei näytä olevan.

Naistenlehdet ja harrastelehdet, lähinnä ruoka, asuminen, puutarha ja rakentaminen ovat saaneet lisää lukijoita, kun taas perhe- ja yleisaikakauslehdet ovat menettäneet lukijoita.

Tilastojen mukaan aikakauslehden lukemiseen käytetään keskimäärin 58 minuuttia. Tästä olisi hyödyllistä saada lisää tietoa. Ymmärrän kyllä, että Economistin pienen printin lukemiseen voi mennä kauemminkin, mutta miten saa kulumaan tunnin katselemalla kauniisti taitetun tyypillisen aikakauslehden tyylikkäitä kuvia?

Tutkimus saattaa heijastella sähköistä todellisuutta, jossa sanomalehden sisältö on helpommin ja nopeammin luettavissa nettisivulta, mutta aikakauslehden ulkoasu, kuvat ja sisältö eivät ihan niin helposti siirry nettisivulle.

Categories Yleinen