Antti Nylén haluaa olla kulttihahmo Baudelairen ja Morrisseyn hengessä

Antti Nylén oli virkistävän suorasukainen mielipiteissään Pentinkulman päivien Kirjakahvilassa Nuutajärvellä.

Ranskalaista 1800-luvulla elänyttä kirjailijaa Charles Baudelairea ja lauluntekijä Morrisseytä ihannoiva Nylén sai aikaan hämmentyneen reaktion kirjatapahtumaan kerääntyneessä yleisössä kun hän totesi, että ei ymmärrä ihmisiä jotka pitävät lukemista tärkeänä.

Itseäni huvitti myös siinä tilanteessa tylyn tuomion saanut lihan syönti ja etenkin lihateollisuus. Olimme keskellä maatalousvaltaista Urjalan kuntaa, kahvilassa, jossa monet popsivat (ilmeisesti) possukastiketta myöhäiseksi lounaaksi. Siitä päätellen, että lihan syönnin täysi tuomitseminen ei herättänyt voimakkaita reaktioita yleisössä voisi ajatella, että kuulijat olivat saapuneet tapahtumaan muualta. Paikalliset isännät ja emännät olivat varmaankin tuottamassa meille jokapäiväistä ruokaamme.

Harva ihminen pystyy vastustamaan kiusausta kurkata mitä hänestä sanotaan. Kenties ainostaan täysin musta-valkoinen kirjailija pystyy olemaan niin varma asiastaan, että hän ei enää tarvitse lisää tietoa tai virikkeitä kehittyäkseen.

Joka tapauksessa, Nylén on raikas kirjailija kaikessa suorasukaisuudessaan. Hän tuli laajemmin tunnetuksi kirjastaan Vihan ja katkeruuden esseet (Savukeidas 2007 http://www.savukeidas.com/www.savukeidas.com/anttinylen).