Kuukauden kirjauutisia: Pohjoismaihin Amazon-kauppa, Angry Birds palkinnoille, painetut kirjat varastoon

Uutisia kirjoista, kirjakaupasta, kirjailijoista

akateeminen kirjakauppa, helsinki

Amazonin toistaiseksi keskeneräinen pohjoismaiden kauppa löytyi verkosta

Amazonin tuloa Ruotsiin (ja siinä samalla Suomeen) on odoteltu jo vuosia, sillä yhtiö on neuvotellut kirja-alan logistiikkayhtiöiden kanssa, palkannut henkilökuntaa ja valmistellut verkkokauppaa. Amazon.se-osoite ohjautuu edelleen Saksan kauppaan, mutta suomalainen asiantuntija jäljitti tekeillä olevaa pohjoismaiden kauppaa numeerisen verkko-osoitteen (IP-osoite) avulla, ja löysikin sen.

Amazonin johtaja vahvistaa verkkokaupan avautuvan Ruotsiin

Alex Oates, joka Amazonilla vastaa Europaan markkinoiden valtausoperaatioista on vahvistanut yhtiön avaavan verkkokaupan Ruotsiin.

Akateeminen kirjakauppa avasi uuden verkkokaupan missä myös e-kirjoja

Akateeminen kirjakauppa on tehnyt erikoisen ratkaisun verkkokauppansa kanssa. Se käyttää Booky.fi-kauppaa sellaisenaan, ainoastaan Akateemisen logo ja vihreä väri kertoo Akateemisen jollain lailla liittyvän asiaan. E-kirjat, äänikirjat ja painetut kirjat löytyvät valikoimasta. E-kirjojen kopiosuojaus on Adobe DRM, ja lukuohjelma on löydettävä itse.

Miten kirjailija kestää epävarmuutta ja arvostelua?

Saara Turunen avaa kirjailijan näkökulmaa kritiikkiin, omaan työprosessiinsa ja käsikirjoituksen viimeistelyn vaativuuteen.

Mobiilipelien parhaat valittu ja palkittu

International Mobile Gaming Awards on palkinnut parhaat mobiilipelit 15 kategoriassa. Angry Birds lentää edelleen, sillä pelin Augmented Reality versio Isle of Pigs voitti AR-sarjan parhaan pelin palkinnon.

Lapin matkaopas kattaa Norjan, Ruotsin ja Suomen pohjoiset alueet

Lappi tunnetusti on laaja alue, varsinkin kun sitä ajattelee kaikkien kolmen pohjoisen maan alueena. Matkaopas auttaa löytämään paikat mistä löytyvät ne parhaat maastot, kylät ja muut kohteet missä on mielenkiintoista käydä.

Jyväskylän vanhoihin luoliin on evakuoitu 25 hyllykilometriä kirjoja

Jyväskylän yliopiston kirjasto on remontissa, jonka ajaksi kirjat arkistoidaan armeijan käytössä olleisiin luoliin. Kaikkia kirjoja ei kirjastoon tuoda takaisin sillä e-kirjojen lainaamisen yleistyessä kysyntä hiipuu. Mainio yksityiskohta kirjaston historiassa: Kuningatar Elisabeth ja Urho Kekkonen ovat vierailleet siellä.

Kirjoituskursseja verkossa

Hienoa, että myös Suomeen on tullut matalan kynnyksen tapa opiskella kirjoittamista.

Äänikirjojen menestys on hienointa, mitä kirjamaailmassa on tapahtunut aikoihin

Aamulehden kolumnisti on löytänyt äänikirjat ja on syystäkin innoissaan niiden käytännöllisyydestä. Mitähän tapahtuu kun hän löytää e-kirjat?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *