Onyxilta kuuden tuuman värinäytöllinen lukulaite, johon voi ladata Android-sovelluksia

onyx boox poke 2 color lukulaite värinäytöllä

Jotkut lukulaitteiden valmistajat ovat olleet valppaina kun näyttövalmistaja E Ink on kehittänyt Kaleido-värinäyttöteknologiaa. Aivan äskettäin Pocketbook lanseerasi Color-tuotteen ja nyt Onyx on esitellyt Boox Poke 2 Color -laitteen. Kummassakin on sama värinäyttö, mutta tuotteissa on aikamoinen hintaero, joten jotain erityistä Onyxin laitteessa kenties on.

Onyx Boox Poke 2 Color -laitteen värinäyttö on kuuden tuuman kokoinen, ja osaa näyttää 4096 väriä. Väritilassa erotuskyky on 100 pistettä tuumalla sillä osa kuvapisteistä valjastetaan värien esittämiseen. Mustavalkotilassa, missä e-kirjoja yleensä luetaan, erotuskyky on 300 pistettä tuumalla, eli erittäin tarkka. Näytössä on säädettävä valaisu.

Se suuri missio rakentaa E ink -teknologiaan perustuvia värinäyttöjä – joiden väritoisto, erotuskyky ja nopeus eivät yllä lähellekään LCD/LED näyttöjen tasoa – on se, että ne eivät perustu valoon. Aivan kuten mustavalkoinen lukulaitteen näyttö, niin lukulaitteen värinäyttö asettelee pienen pieniä näyttösoluja eri asentoihin sen mukaan mitä näytölle halutaan. Koska se ei perustu valoon, sitä ei tarvitse jatkuvasti virkistää, jolloin energiaa säästyy eikä näyttö värähtele.

Ohjelmistona Poke 2 Colorissa on Android 9.0, joka tuo mukanaan mahdollisuuden ladata Android-sovelluksia laitteeseen. Se on siis mahdollista, mutta ei tarkoita kaikkien appsien varmaa toimimista näyttöteknologiasta johtuen. Sovellukset on kokeiltava yksitellen, mutta joissakin Onyxin laitteissa esimerkiksi Kindle-lukuohjelma toimii.

Hinta Onyxin värilaitteessa on asetettu kuuden tuuman lukulaitteeksi aika toiveikkaalle tasolle 299 dollariin. Vertailun vuoksi, Pocketbook Colorin hinta on 199 euroa. Tärkeimmät erot laitteiden tekniikassa ovat: Onyxin laitteessa on tehokkaampi prosessori ja enemmän muistia. Yksi tähän johtanut tekijä on Android-käyttäjärjestelmä, jolla on omat resurssivaatimuksensa. Hyötynä puolestaan on Androidin sovellusvalikoima.

Poke 2 Color -laitetta voi etsiä esimerkiksi Onyxin verkkokaupasta, Amazonin kaupoissa Onyxin tuotteita löytyy, kuten myös Aliexpress-kaupasta.

Onyx Boox Poke 2 Color lukulaitteen ominaisuuksia

 • 6 tuuman värinäyttö, joka on E Ink Kaleido -teknologiaa.
 • Värejä näytöllä 4096 ja pistetiheys 100 kuvapistettä tuumalla väritilassa. Mustavalkotilassa 300 pistettä tuumalla, 1072 × 1448.
 • Valaistu näyttö.
 • Käyttöjärjestelmä Android 9.0.
 • Langaton internet-yhteys Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n/ac.
 • Bluetooth 4.1.
 • MicroUSB-liitäntä.
 • 8 core, 2 GHz prosessori.
 • 2 GB RAM.
 • Sisäistä tallennustilaa 32 GB.
 • Mikrofoni.
 • Laite osaa avata tiedostomuodot: EPUB, PDF, TXT, HTML, DOC, DOCX, PRC, MOBI, RTF, FB2, FB2.zip, CHM, PDB, JPG, PNG, GIF, BMP, DjVu, MP3, WAV, CBR, CBZ
 • Li-on 1500 mAh akku.
 • Ulkomitat: 153 × 107 × 6,8 mm.
 • Paino 150 gr.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *