Värinäytöllä varustettu e-kirjojen lukulaite: Pocketbook Color

pocketbook color lukulaite värinäytöllä

E-kirjojen lukulaitteiden alkuperäinen idea oli tarjota paperi-muste tekniikkaa vastaava lukukokemus. Lopputulos olikin parempi mitä painetun tekstin lukeminen paperilta on, sillä lukulaitteen näytöltä voi lukea auringonvalossa, tekstin kokoa voi muuttaa, ja paljon muitakin ominaisuuksia on tarjolla. Myös värinäyttöä on lukulaitteisiin yritetty kehittää jo pitkään, mutta heikoin tuloksin. Nyt Pocketbook markkinoi Color-nimistä laitetta, jossa on 4096 värin näyttö.

Pocketbook Colorin värinäyttö on kuuden tuuman kokoinen. Se toimii kahdessa tilassa: harmaasävy- ja värinäyttönä. Vain tekstiä sisältävää kirjaa lukiessa harmaasävynäyttöä käytettäessä Color on kuin normaali teräväpiirtoinen lukulaite. Pistetiheys on 300 tuumalla. Kuvia ja kaavioita sisältävää kirjaa, lehteä tai sarjakuvia värinäyttötilassa luettaessa laite asettuu 100 pistettä tuumalla pistetiheyteen. Osa kuvapisteitä otetaan värien käyttöön.

Tärkeä ominaisuus näytössä on sen valaisumahdollisuus, jolloin voi lukea hämärässä tai pimeässä. Myöskään värinäyttö ei siis perustu eri värisiin valolähteisiin, vaan siinä taiteillaan kuvapisteiden asenolla. Tämä on myös perustelu, miksi E ink -teknologialla pyritään värinäyttöä kehittämään. Koska kuvaruudun toiminta ei perustu valolähteisiin, ei sitä myöskään tarvitse jatkuvasti virkistää. Energian kulutus on E Ink -teknologiassa huomattavasti pienempi kuin LCD/LED näytöissä eikä näytön kuva värähtele virkistyksen vuoksi, vaan se on staattinen kun kuva kerran on piirretty.

värinäyttö lukulaitteessa pocketbook color

Ratkaiseva kysymys tuotteen kannalta on se, onnistuuko se siinä missä aiemmat värinäytölliset lukulaitteet ovat epäonnistuneet? Värinäytöt lukulaitteissa ovat olleet hyvin heikkoja juuri värien esittämisessä. Hailakoita värejä, jotka ovat hyvin kaukana esimerkiksi painetun aikakauslehden tai LCD/LED näytöllä toimivan tabletin väriloistosta.

Kuvien ja alla olevan videon perusteella lukulaitteen värinäyttö on kehittynyt roimasti, mutta kenelle se riittää ja kuka haluaa kuitenkin tabletin, on sitten tapauskohtaista.

Pocketbook Color on värilliseksi uutuudeksi maltillisesti hinnoiteltu. Suomessa Pocketbookin laitteita myyvät ainakin Verkkokauppa.com (221 euroa) ja Elisa Kirja. Saksan Pocketbook myy laitetta hintaan 199 euroa, ja toimittaa niitä myös Suomeen.

Alla video, jossa tarkastellaan Pocketbook Colorin ominaisuuksia varsin perusteellisesti:

Pocketbook Color -laitteen tekniikkaa ja ominaisuuksia

e-kirjojen lukulaitteessa värinäyttö: pocketbook color
 • Kuuden tuuman E Ink Kaleido värinäyttö.
 • Erotuskyky 1448×1072 (300 pistettä tuumalla, DPI) kuvapistettä mustavalkotilassa, mutta väritilassa 100 DPI.
 • 4096 väriä, mustavalkonäyttönä 16 harmaasävyä.
 • Valaistu näyttö.
 • Langaton internet, Wi-Fi.
 • Bluetooth.
 • Micro USB liitin.
 • MicroSD muistikorttipaikka.
 • Dual Core (2×1 GHz) processori.
 • 1 GB RAM muistia.
 • 16 GB tallennustilaa.
 • E-kirjaformaatit: ACSM, CBR, CBZ, CHM, DJVU, DOC, DOCX, EPUB, EPUB(DRM), FB2, FB2.ZIP, HTM, HTML, MOBI, PDF, PDF (DRM), PRC, RTF, TXT.
 • Kuvat: JPEG, BMP, PNG, TIFF.
 • Äänitiedostot ja äänikirjat toistetaan Bluetooth- tai USB-kaiuttimella: MP3, OGG, M4A, M4B (via micro USB adapter and Bluetooth)
 • Tekstin luku ääneen 15 kielellä.
 • Mukana tulevat sanakirjat: ABBYY Lingvo 24 kieliyhdistelmää, English – German, Webster’s Dictionary 1913.
 • Pilvipalvelut: PocketBook Cloud, ReadRate, Dropbox PocketBook, Send-to-PocketBook.
 • Mukana tulevat sovellukset: Book store, Library, Dictionary, Browser, Audio Books, Music player, Gallery, Calculator, RSS News, Notes, Chess, Klondike, Scribble, Sudoku.
 • Linux 3.10.65 käyttöjärjestelmä.
 • Mitat 161.3 × 108 × 8 mm.
 • Paino 160 g.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *