Remarkable-kirjoitustabletin uusi Connect-palvelu täydentää laitteen ominaisuuksia

remarkable 2 kirjoitusalusta: näytön jako tietokoneen ruudulle

Remarkable 2 tablet on suunniteltu erityisesti ihmisille, jotka haluavat kirjoittaa kuten kynällä kirjoitetaan paperille. Tuotteen ajatus on tarjota mahdollisimman pitkälle paperi-kynä menetelmän mukainen kirjoitus- ja piirtämistuntuma. Juuri tässä tehtävässä norjalainen startup-yritys onkin onnistunut. Laitteen harmaasävyjä toistava 10 tuuman näyttö, tarkoitusta varten suunniteltu kynä, ja ohjelmistot toimivat hienosti yhteen.

Nyt Remarkable on päättänyt laajentaa palveluihin. Connect laajentaa laitteen toiminnallisuutta erityisesti pilvipalveluihin. Dokumentteja voi hakea ja tallentaa suoraan esimerkiksi Dropboxiin tai Remarkablen tarjoamaan henkilökohtaiseen tilaan.

Connect-palveluun sisältyy:

  • Rajaton tallennustila pilvipalvelussa.
  • Tiedostojen tallennusmahdollisuus Google Drive ja Dropbox -palveluihin.
  • Käsinkirjoitetun tekstin muunnos tekstinkäsittelyohjelman ymmärtämäksi tekstiksi.
  • Laitteen näytön sisällön jakaminen tietokoneille.
  • Nopea synkronointi.
  • Tiedostojen lähetys sähköpostilla.
  • 3 vuoden takuuaika laitteelle.

Kevyempi vaihtoehto Connect Lite sisältää ainoastaan rajattoman tallennustilan Remarkablen palvelimilla.

remarkable 2 kirjoitus tablet: integraatio pilvipalveluihin

Ilman Connect-palvelua Remarkable-laite toimii edelleen kuten ennenkin. Kirjoittaminen, piirtäminen ja lukeminen ovat edelleen käytettävissä, samoin kuin dokumenttien ja muiden tiedostojen siirtely oman tietokoneen ja kirjoitustabletin välillä.

Connect-palvelu on hinnoiteltu 8 euroa/kk ja Connect Lite 5 euroa/kk. Laitteesta saa 100 euroa alennusta jos maksaa Connect-palvelusta. Kynä on käytännössä hankittava myös, jolle tulee hintaa 59 tai 129 euroa.

Remarkable-laitteen käyttöjärjestelmä on Linux, mutta valmistaja yrittää pitää kurissa innokkaat avoimen lähdekoodin ohjelmakehittäjät. Nopeasti kuitenkin Remarkable on saanut kehittäjien mielikuvituksen lentämään, sillä kirjoitustabletille on jo tarjolla avoimen lähdekoodin hyötyohjelmia. Erityisesti pilvipalveluihin on tehty integraatiota, esimerkiksi Google Cloud-palveluun. Jonkinlaista hakkerointia on nähtävästi osattava tehdä ennen kuin laite suostuu asentamaan ulkopuolisten tekemiä ohjelmia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *