Video: neljän kynällä kirjoittamiseen suunnitellun tuotteen vertailu

3 kirjoitustabletia ja paperi-kynä vertailussa

Brittiläinen bloggaaja, joka oli perinteisen mustekynän ja paperin vannoutunut kannattaja, on löytänyt kirjoitustableteista voittajan paperi-kynä kirjoitusmenetelmälle. Hän testasi paperi-mustekynän sekä Onyx Note Air, Kobo Elipsa ja Remarkable 2 -laitteet, ja laittoi ne kirjoitusmukavuuden mukaan paremmuusjärjestykseen. Tulos saattaa yllättää.

Hänen mukaansa parhaat hänen testaamansa kirjoitusalustat ovat:

  1. Remarkable 2
  2. Onyx Boox Note Air
  3. Paperi-mustekynä
  4. Kobo Elipsa

Tärkeimmät kriteerit vertailussa olivat kirjoittamisen tuntuma, kynän ja laitteen ohjelmiston toimivuus. Ohjelmiston toimivuutta lukuunottamatta kriteerit ovat varsin henkilökohtaisia, joten eroja kirjoittajien välillä väkisinkin on.

Ottamatta kantaa paperi-kynämenetelmän sijoitukseen vertailussa, kirjoitustabletien paremmuusjärjestys noudattaa kyberavaruuden tuotearvioijen konsensusta tällä hetkellä. Yksi huomattava asia tässä nimittäin on se, että Kobo Elipsa on yhtiön ensimmäinen kynällä kirjoittamiseen tarkoitettu laite. Tämä näkyy myös videolla ohjelmiston kankeana toimintana ja tuotteen mukana tulevan kynän laadulla. Tuotteen kehittäjillä on taatusti kiire viilata ominaisuuksia kohdalleen versiota 2 varten.

Kiinalainen valmistaja Onyx on erikoistunut nimenomaan suuriin e-kirjojen lukulaitteisiin ja kirjoitustableteihin. Yhtiöllä on useita tällaisia tuotteita markkinoilla (mukaanlukien Note Air), joten kokemusta niiden vaatimista laite- ja ohjelmistoratkaisuista on. Tuotteiden saatavuus Euroopassa vain on niin ja näin.

Kuten norjalaisen tuotteen Remarkable 2:n nimestä voi päätellä, tämä on toinen versio laitteesta. Nimenomaan tällä tuotteella he ovat onnistuneet vakuuttamaan monta muutakin tuotearvioijaa.

Videotestin tehnyt bloggaaja kokeili muitakin ruudulle kirjoittamiseen tarkoitettuja erikoiskyniä (stylus) kuin tuotteiden mukana tulleita kyniä. Hyvä uutinen on, että omaan käteen sopimattoman kynän voi vaihtaa toiseen, mutta ensin on kuitenkin kokeiltava, että toinen kynä ylipäätään toimii hyvin omalla laitteella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *