Google kertoo mitä haimme internetistä vuonna 2021

google.fi hakusivu

Vuonna 2021 on tullut googletettua monta asiaa, mutta mitkä ovat olleet kaikein suosituimpia hakuja? Covid-19 tai korona-aiheiset haut ovat luonnollisesti listan kärjessä, mutta mitä muuta sieltä löytyy? Kysytään sitäkin Googlelta.

Hakukone on julkaissut vuoden 2021 hakutilastoja – Year in Search – jotka Suomen osalta kertovat seuraavaa. Näitä asioita suomalaiset kysyivät eniten Googlelta:

 1. mistä saa koronapassin
 2. milloin koronatestiin
 3. mitä tehdä kun on tylsää
 4. miten saan koronapassin
 5. mitä tarkoittaa sheesh
 6. mitä tarkoittaa simp
 7. milloin ravintolat aukeaa
 8. miten saada unta
 9. milloin korona näkyy testissä
 10. mihin alexi laiho kuoli

Näitä tilastoja Google ei laittanut järjestykseen absoluuttisten hakulukujen mukaan, vaan sen mukaan minkä aiheiden haku kasvoi eniten vuonna 2021.

Suomalaiset hakivat eniten seuraavia uutisia:

 1. christian eriksen
 2. koronapassi
 3. bitcoin
 4. gme stock
 5. koskelan murha
 6. Afghanistan
 7. norppalive 2021
 8. suezin kanava
 9. Astrazeneca
 10. nokia stock

On selvää, että Koskelan murha ja Norppalive 2021 ovat hyvin suomalaisia tapahtumia, jotka eivät kiinnosta kansalaisia muissa maissa, mutta mikä sitten kiinnostaa ihmisiä esimerkiksi Singaporessa? Tässä Singaporen suostuimmat haut:

 1. UEFA Euro 2021
 2. NBA League
 3. IPL 2021
 4. English Premier League
 5. Squid Game

Singapore ei ehkä maailman kärkeä suosituissa urheilulajeissa mutta penkkiurheilu kiinnostaa kovasti.

Maailmanlaajuisesti haettiin eniten tietoa näistä uutisaiheista:

 1. Afghanistan
 2. AMC Stock
 3. COVID Vaccine
 4. Dogecoin
 5. GME Stock

Tiesitkö muuten, että Google tallettaa kaikki hakusi? Tehtyjä hakuja yhtiö käyttää yhdessä muiden sinusta keräämiesi tietojen kanssa henkilökohtaisen profiilin luontiin. Tämä on syy miksi silloin tällöin joku ihmettelee miksi hän alkaa saada vauvatuotteiden mainoksia vaikka ei ole vielä kertonut kenellekään asiasta.

Mikäli tietojen kerääminen ei miellytä, on syytä siirtyä hakukoneisiin, jotka eivät kerää ja talleta henkilökohtaisia tietoja. Tällaisia ovat esimerkiksi Startpage.com, Qwant.com, DuckDuckGo.com ja Search.org. Näisä Startpage ja Qwant ovat EU:n alueen yrityksiä, joten ne noudattavat myös GDPR ja muuta kansalaisia suojaavaa EU-lainsäädäntöä.

Jos verkkoselaimesi oletushakukone on Google, se johtuu siitä, että Google on maksanut selaimen kehittäjälle. Asetuksen voi kuitenkin muuttaa. Esimerkiksi tämä artikkeli kertoo miten DuckDuckGo-hakukoneen voi laittaa oletukseksi.

startpage hakukoneen hakusivu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *