Ensimmäinen värinäytöllinen e-kirjojen lukulaite Kiinan kautta markkinoille

E-kirjojen lukemiseen tarkoitetut lukulaitteet tekee erityisiksi niissä käytetty näyttöteknologia. Näytöissä on pyritty elektronisesti niin lähelle paperin ja musteen kontrastia ja tarkkuutta kuin mahdollista. Mukana kulkevassa kohtuullisen pienessä laitteessa on lisäksi on ajateltu akun kestoa ja luettavuutta eri valaistuksissa – ja myös onnistuttu toteuttamaan ominaisuudet hyvin. E-ink-niminen näyttöteknologia on lukulaitteissa yleisin.

Hanvon lukulaite värinäytöllä

Pelkkää tekstiä sisältävien kirjojen, lehtien ja dokumenttien lukemiseen nykyinen E-ink näyttö soveltuu erittäin hyvin. Yksi puute siinä kuitenkin on: värit puuttuvat.

Sekin korjaantuu kun vuonna 2011 kiinalainen Hanvon tuo markkinoille ensin Kiinassa ja myöhemmin mahdollisesti muuallakin e-kirjojen lukulaitteen, jossa on värinäyttö. Se poikkeaa esimerkiksi kannettavassa tietokoneessa ja Apple iPad-laitteessa käytetystä LCD-värinäytöstä, jota virkistetään jatkuvasti. Tavallinen LCD-värinäyttö ei myöskään ole luettavissa auringonvalossa.

Hanvon väri E-ink lukulaite

Hanvonin lukulaite perustuukin E-ink-teknologian uuteen sukupolveen, jossa on myös värit mukana. Kaikki E-ink-näytön hyvät ominaisuudet – välkkymätön, luettavissa myös auringonvalossa, hyvä kontrasti ja pieni virrankulutus – ovat siis mukana ja kaupan päälle tulee vielä värit.

Vaikuttaako hyvältä? Teoriassa kyllä, mutta ensimmäisten kuvien perusteella Hanvonin laitteen värit ovat melko haaleita. Se taas voi johtua teknologian uutuudesta tai kosketusnäytöstä, joka lukulaitteessa myös on.

Hanvonin värinäytöllisessä lukulaitteessa on suuri 10 tuuman kosketusnäyttö sekä langattomat WLAN- ja 3G-yhteydet. Hintaa tuotteella odotetaan olevan noin 440 dollaria.

Categories Yleinen