Chambersburgin koulu löysi ihmelääkkeen parantamaan opiskelijoiden lukuintoa

Chambersburgissa Pennsylvanian osavaltiossa Yhdysvalloissa on löydetty ihmelääke heikkoa luku- ja opiskeluintoa osoittaville nuorille. Chambersburgin koulu keksi tavan, jolla se sai koululaiset lukemaan 31 prosenttia enemmän kirjoja vuonna 2010 kuin edellisenä vuonna ennen kokeilua. Ihmelääke on e-kirjojen lukulaite Amazon Kindle.

Amazon Kindle

Koulu hankki vuoden 2009 alussa 30 kappaletta Kindle-lukulaitteita oppilaiden vapaasti lainattaviksi. Tavoitteena oli innostaa heikoimpia lukijoita tarttumaan kirjoihin esittelemällä kirjat heille nykyteknologian avulla. Paikallisen koulukirjaston Joanne Hammond kertoi paikallislehdelle: ”Tämä sukupolvi on niin innostunut elektronisista vimpaimista, että ajattelimme Kindlen avulla saada heidät lukemaan”.

Lukemista edistämään kouluun perustettiin myös Kindle-lukuryhmä. Lukuryhmä tapaa kirjastossa ja lukee Kindle-laitteilla. Nyt koulussa arvioidaan oppilaiden viettävän 12 prosenttia enemmän aikaa kirjojen parissa kuin aiemmin ja luettujen kirjojen määrän kasvaneen 31 prosenttia.

Jos joku tietää Suomessa vastaavasta kokeilusta, niin siitä olisi mielenkiintoista kuulla.

Categories Yleinen