E-kirjat muuttavat koko kirja-alaa – miten käy kirjaston?

Kirjastot suurissa kaupungeissa, kuten Turussa, Espoossa ja Helsingissä ovat ripeästi tarttuneet kirja-alaa muuttavaan uuteen teknologiaan: e-kirjoihin. Näiden kaupunkien kirjastot lainaavat e-kirjojen lukulaitteita lukijoille siinä missä perinteisiä kirjojakin.

Uusi teknologia tuo kuitenkin paljon enemmän muutoksia kuin vain mahdollisuuden lukea digitaalisia kirjoja omalla tietokoneella, älypuhelimella, tablet-laitteella tai lukulaitteella. Kirjailijoita kiinnostavat lisääntyykö myynti ja rojaltitulot, kustantajia pelottaa piratismi ja lukijat ihmettelevät mitä vikaa perinteisessä painetussa kirjassa oikein on.

Kirjastoilla on perinteisesti ollut vastaus lähes kaikkiin kirjoihin ja lukemiseen liittyviin asioihin. Samaan pyritään Espoon kaupunginkirjastossa tiistaina 30.11.2010 kello 13.30-16.00, jolloin Entresse-kirjastossa järjestetään suuri paneelikeskustelu e-kirjoista. Keskustelemassa ovat Jukka Relander (Suomen kirjastoseura), Sari Enckell-Jylhä (Akateeminen Kirjakauppa), Ari Hakkarainen (Klaava.fi), Paula Mikkonen (FinELib), Jukka-Pekka Pietiäinen (Suomen tietokirjailijat ry), Viveca Still (Opetus- ja kulttuuriministeriö), Sirpa Tilli (Kirjavälitys) ja Fredrik Rahka (Otava).

Bebook lukulaitteen valikkoEpuuk e-kirja sarjakuva Samsung-puhelimessaSony Reader Touch e-kirjojen lukulaitetta voi käyttää sormen sijasta kynälläElonex 511EB lukulaitteen USB-liitin ja muistikorttipaikka

Lisätietoa tilaisuudesta ja ohjeet perille alla olevasta linkistä.

Categories Yleinen