Aki Kaurismäen elokuva Kuolleet lehdet valittu Yhdysvalloissa vuoden filmiksi

aki kaurismäki vuonna 2017. kuva Elena Ringo. lisenssi: wikipedia cc 4.0 int.
Kuva: Elena Ringo.

Aki Kaurismäen vuonna 2023 Cannesin elokuvafestivaaleilla runsaasti huomiota ja myös palkinnon saanut elokuva Kuolleet lehdet on huomattu nyt Yhdysvalloissa. Aikakauslehti Time on valinnut Kaurismäen filmin vuoden 2023 parhaaksi leffaksi.

Tämä on melkoinen yllätys monelle, sillä Kaurismäen elokuvat ovat niin kaukana Yhdysvaltojen filmiteollisuuden valtavirrasta kuin elokuva vain voi olla. Ohjaaja itse on moneen kertaan hyvin selkein sanoin lisäksi arvostellut Hollywoodin tuotantoja, mutta kaikesta huolimatta Time on tehnyt rohkean vedon ja nostanut Kuolleet lehdet vuoden ykköselokuvaksi.

Minkälaisten elokuvien kanssa Kuolleet lehdet kilpaili Time-lehden arviossa? Tässä lehden top 10 leffat vuodelle 2023.

  1. Aki Kaurismäki: Kuolleet lehdet
  2. Bradley Cooper: Maestro
  3. Jonathan Glazer: The Zone of Interest
  4. Sofia Coppola: Priscilla
  5. Alice Winocour: Revoir Paris
  6. Celine Song: Past Lives
  7. Martin Scorcese: Killers of the Flower Moon
  8. Kelly Fremon Craig: Are you there God?
  9. Bill Pohlad: Dreamin Wild
  10. Ira Sachs: Passages

Time-lehden arvio mikä Aki Kaurismäen tekemisessä on erityistä:

”Kaurismäki on humanistisen naama-perulukemilla komedian mestari, jonka kuvia ihmiset saattavat vain pitää outoina tai hurmaavina. Elämästä kuitenkin niin paljon koostuu näistä pienistä totuuden hetkistä, jotka muodostavat meidän jokaisen ytimen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *