E-kirjojen lainaus on nyt mahdollista Amazonin järjestelmässä

Kopiosuojattuja e-kirjoja ei voi lainata kavereille eikä myydä antikvariaattiin kuten painettuja kirjoja. Tyypillisesti kopiosuojatun e-kirjan voi kopioida muutamaan (e-kirjajärjestelmästä riippuen) tietokoneeseen, puhelimeen tai tablet-tietokoneeseen. Amazon on nyt laajentanut Kindle-järjestelmäänsä sallien e-kirjan lainaamisen toiselle Amazonin-käyttäjälle.

Amazon kirjanlainaus

Kirjan lainaaja saa pitää kirjaa kaksi viikkoa. Sinä aikana kirjan omistaja ei pääse kirjaa lukemaan. Lainaajalla ei (eikä kirjan omistajalla) tarvitse olla Kindle-lukulaitetta. Amazonista ladattuja tai lainattuja e-kirjoja voi lukea mysö PC:llä, monella puhelimella ja tablet-laitteella.

E-kirjan lainaus on ainakin näin aluksi hankalaa. Lainaus ei nimittäin onnistu kirjan valikoista, vaan lainan tarjoajan täytyy kirjautua Amazon-tililleen PC:llä. Siellä on mentävä omaan profiiliin, josta löytyy Manage Your Kindle. Tällä sivulla on listattu kaikki ladatut e-kirjat. Kirjan nimeä klikkaamalla näkee voiko sitä lainata. Jos lainaus on mahdollista, lainaaja saa tiedon sähköpostilla. Lainausoikeus on kustantajan päätettävissä.

Milloin ensimmäinen suomalainen järjestelmä sallii e-kirjojen lainaamisen?

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *