Oman kokemukseni mukaan e-kirjojen lukulaitteet ovat melkoisen kestäviä elektroniikkatuotteiksi. Kaksi laitettani on päättänyt näyttää tai pikemminkin olla näyttämättä haluttua tekstiä ruudulla ja kahden laitteen akut ovat sanoneet yksipuolisesti irti sähkösopimuksensa. Kaikki vimpaimet palvelivat kuitenkin ansiokkaasti useiden vuosien ajan siinä tehtävässä mihin ne oli suunniteltu. Ovatko lukulaitteet kestävämpiä kuin muu eletroniikka? Tuskin, mutta ehkä kestävyyden testaaminen on auttanut. Amazon on paljastanut miten yhtiö testaa laboratoriossaan kehitteillä olevia Kindle-lukulaitteita.
Amazon on ennen kaikkea tunnettu verkkokauppana, mutta lukulaite Kindle taisi olla yhtiön ensimmäinen oman suunnittelun tuloksena syntynyt tuote. Markkinoille laite tuli Yhdysvalloissa tuli vuonna 2007, ja oli välitön hitti. Sen jälkeen on seurannut äänellä ohjattavia Echo-tuotteita, Fire tablet- ja TV-tuotteita, ja yritysostosten tuloksena valvontakameroita ja monta muuta myytävää.
Näiden Amazonin omien tuotteiden testaamiseen yhtiöllä on laboratorio, joissa laitteiden kestävyyttä koetellaan. Kuvat Amazonin laboratorion Kindle-testistä löytyvät tästä.
Testit sisältävät seuraavia asioita:
- Laitteen näytön taivutus.
- Kosketusnäyttöä testataan mekaanisesti miten monta painallusta se kestää.
- Laitteen tiputus siten, että se osuu lattiaan mahdollisimman monessa kulmassa.
- Vedenpitävyys (mikäli laite on suunniteltu vedenpitäväksi)
- Laukkutesti, jossa simuloidaan laitteen saamaa kohtelua kun se laitetaan esimerkiksi reppuun tai laukkuun. Tässä katsotaan sellaisia asioita, kuten näytön naarmuuntuminen, paino tai paine vain tietyllä pienellä alueella.
- Laukkutestissä katsotaan myös mitä tapahtuu jos jokin laukussa oleva esine, kuten voidepurkki tai aurinkorasvaputkilo valuttaa sisältöään lukulaitteelle.