Suuri paneelikeskustelu e-kirjoista, lukulaitteista ja kirjaston roolista muutoksessa

Suurten kaupunkien kirjastot ovat kehityksen kärjessä kun teknologia on muuttamassa kirjallisuutta. Kirjastot paitsi lainaavat e-kirjoja, myös lukulaitteita, joilla sähköisiä kirjoja voi lukea. Kirjaston oma rooli tulevaisuudessa mietityttää myös ja tästä aiheesta Espoon kaupunginkirjasto järjestikin vuoden 2010 lopussa suuren paneelikeskustelun Entresse-kirjastossa.

Koko lähes kaksituntinen keskustelu lähetettiin älypuhelimella suorana nettiin, joten alla näkyvä videokuva on mitä on, mutta keskustelua voi mainiosti seurata pelkästään kuuntelemalla. Tässä video:

Keskustelemassa olivat Jukka Relander (Suomen kirjastoseura) joka myös johti puhetta, Sirpa Tilli (Kirjavälitys), Paula Mikkonen (FinELib), Fredrik Rahka (Otava), Sari Enckell-Jylhä (Akateeminen Kirjakauppa), Jorma Wallden (Opetus- ja kulttuuriministeriö), Ari Hakkarainen (Klaava.fi) ja Jukka-Pekka Pietiäinen (Suomen tietokirjailijat ry).

Puheenaiheina olivat ainakin mikä muuttuu e-kirjan myötä, kustantajan rooli, lukulaitteiden ja tablet-laitteiden edut, kirjaston rooli ja kirjakaupan tulevaisuus.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *