Näköislehdet on unohdettava sillä sähköiset lehdet on suunniteltava ruudulla luettaviksi

Lehtikustantajat tarjoavat mielellään sähköistä lehteä haluaville näköislehteä. Julkaisijalle se on vaivaton formaatti, sillä ennen painoon menoa sekä sanomalehdet että aikakauslehdet on taitettu ja editoitu lopulliseen ulkomuotoonsa tietokoneella ja talletettu tiedostoiksi. Lukijalle näköislehden lukeminen on kuitenkin epämiellyttävää, koska lehden aukeama ei normaalille PC:n näytölle mahdu siten, että tekstiä voisi samalla lukea. Tämä taas johtaa aukeaman suurentamiseen ruudulla, jolloin lukija näke vain pienen osan aukeamasta.

Nomad Editions sähköinen aikakauslehti

Apple iPad ja muut tablet-laitteet ovat innostaneet lehtitaloja kehittämään erityisiä sovellusohjelmia lehden lukemista varten. Alkuinnostuksen jälkeen suunnittelijat joutuvat kuitenkin arvioimaan lukusovelluksia uudelleen, sillä ne eivät ole vielä vakuuttaneet lukijoita. Sovellusten kehittäminen on työlästä, mutta palkintona on juuri sellainen lukukokemus mitä ihmisten uskotaan haluavan.

Mukavasti tietokoneella luettavia aikakauslehtiä on ollut varsin vähän ollut tarjolla. Uusi yritys Nomad Editions on ottanut lähtökohdaksi nimeenomaan lehden hyvän näytöltä luettavuuden. Siinä yritys on myös onnistunut.

Nomad Editions-lehtien käyttöliittymä on yksinkertainen, mutta toimiva. Lehden sisällysluettelon saa auki milloin tahansa ja siitä voi hypätä haluamaansa artikkeliin. Eteenpäin ja taaksepäin lehdessä pääsee sivu kerrallaan tai juttu kerrallaan. Sivutaitto on toteutettu siten, että koko sivu mahtuu kokonaan vaivatta ruudulle.

Nomad Editions tarjoaa toistaiseksi vain muutamaa aikakauslehteä tällä sivulla, mutta kokeilemaan pääsee ilmaiseksi.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *