American Idol-laulukilpailussa äänestetään jatkossa myös Facebookin kautta

American Idol-laulukilpailu, joka parhaillaan on nähtävissä Suomen televisiossa (Sub-kanavalla) laajentaa yleisön puhelinäänestyksestä myös nettiäänestykseen. American Idol-ohjelman yleisöäänestysjaksoissa amerikkalaiset voivat antaa ääniä suosikeilleen omalta Facebook-tililtään.

Tähän asti niin Yhdysvalloissa kuin Suomessakin (omassa Idols-kilpailussamme MTV3-kanavalla) on voinut äänestää puhelinsoitolla tai tekstiviestillä. Facebook ja American Idolin tuottajat ovat tehneet nyt erittäin mielenkiintoisen sopimuksen, jossa äänestämään pääsee menemällä shown kotisivulle ja klikkaamalla suosikkiaan. Ennen kuin ääni menee perille saakka, äänestäjän täytyy tunnistautua kirjautumalla omalle Facebook-tililleen. Suomesta ei kuitenkaan pääse äänestämään, sillä oikeus on vain Yhdysvalloissa rekisteröidyllä Facebook-tilin omistajilla.

Facebookin ja American Idolin yhteistyötä voi pitää merkittävänä virstanpylväänä television ja Internetin integraatiossa. Jo jonkin aikaa monet yritykset ovat luoneet palveluita Internetiin, joissa joko voi katsoa televisio-ohjelmia tai keskustella ohjelmista niiden lähetysaikana. Esimerkiksi Twitter-palvelua käytetään paljon TV-ohjelmista keskusteluun merkitsemällä viestiin avainsana, kuten #euroviisut. Esimerkki television ja keskustelun käymisestä samalla ruudulla on Justin.tv.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *