Amerikassa on keksitty uusi tapa levittää TV-ohjelmia ympäri maailman: Internet

Perinteisesti TV-ohjelmat jaellaan kotimarkkinan ulkopuolelle siten, että tuotantoyhtiö tekee kaupat ohjelman jakelusta niiden maiden TV-yhtiöiden kanssa ketkä ohjelmasta ovat kiinnostuneita. Joskus uusi TV-sarja tulee esimerkiksi Yhdysvalloista Eurooppaan muutamassa viikossa, joskus muutaman vuoden viiveellä riippuen kaupankäynnin etenemisestä. Nykyään kaikki katsojat eivät jaksa odottaa, vaan lataavat TV-sarjat tuoreeltaan piraattisivuilta katsottavaksi. Yhdysvalloissa kehitettiin Hulu-palvelu tarjoamaan ajasta ja paikasta riippumatonta televisio-ohjelmien katselua, mutta vain yhdysvaltalaisille. Nyt Hulu on ilmoittanut laajentavansa TV-ohjelmatarjontaansa Japaniin.

Hulu

Tästä voi tulla hyvä bisnes TV-ohjelmien oíkeuksien omistajille nyt kun he ovat keksineet, että internet on olemassa myös liiketoimintaa varten, ei ainoastaan piraatteja varten. Tuotantoyhtiö voi myydä tuotteen ensin TV-kanaville ihan perinteisen kaavan mukaan markkina ja aikaikkuna kerrallaan. Sen jälkeen sama tuote paketoidaan verkossa suoratoistona katseltavaan muotoon, hommataan siihen mainokset ja myydään internet-palveluihin (todennäköisesti markkina kerrallaan).

Hulu on TV-yhtiöiden perustama palvelu, joten sinne yli 200 amerikkalaisyhtiötä sisältöjään lisensoi joka tapauksessa. Kun Hulu laajenee muille markkinoille Japanista alkaen, tuotantoyhtiöt voivat helposti lisensoida ohjelmiaan Hulun kautta katsottavaksi myös muualle.

Internet on lähtökohtaisesti globaali verkko, toisin kuin perinteiset TV-verkot, joiden signaali kantaa vain tietyn matkan ilmassa, kaapelissa tai taivaalta alas. Siksi internetissä ei ole helppo pomminvarmasti rajoittaa johonkin palveluun pääsyä maantieteellisen sijainnin perusteella. Esimerkiksi Hulu yksinkertaisesti katsoo minkä maan verkko-osoitteesta palveluun yritetään kirjautua. Jos osoite on Pohjois-Amerikan ulkopuolella, palvelun ovet sulkeutuvat. Halukkaat voivat kuitenkin kiertää rajoitusta niin sanotun Proxy-palvelimen kautta.

Hulu-TV:n ominaisuuksista ja valikoimasta on suomenkielinen esittelyvideo täällä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *