Kirjallisen ihmisen hotellissa on tarjolla 40 000 teosta

Portugalin matkailussa tapahtuu jatkuvasti sen lisäksi, että eteläisen maakunnan Algarven rannat juuri valittiin Euroopan parhaiksi, niin keski-Portugalista on löytynyt hotelli, joka varmasti kiinnostaa kirjojen ystäviä. Portugalin- ja englanninkielisiä kirjoja on hotellin kokoelmissa noin 40 000 kappaletta. Suurin osa teoksista on vapaasti lainattavissa.

The Literary Man -hotelli on rakennettu vanhaan rakennukseen ikivanhaan Obidosin kylään. Huoneet ovat yksilöllisiä ja eri hintaisia, mutta kirjavalikoimasta kiinnostunut suuntaa aulatiloihin, ravintolaan tai baariin.

Hotelli on myös paketoinut muutaman kirja-aiheisen aktiviteetin. Book Romantics on erikoisillallinen, Book a Story vie kertomuksen mukana viinikellariin maistelukierrokselle, ja Book Nature avaa polkupyörän satulassa Obidosin maisemia vierailijoille.

Satunnaisen matkailijan kannalta Obidosin pikukaupungissa sijaitseva The Literary Man –hotelli on hieman ei-kenenkään maalla Portugalin suurten turistialueiden välimaastossa. Surffaajien suosima Nazare-rantakaupunki on melko lähellä, mutta pääkaupunki Lissabonin ja pohjoisen vetonaulan Porton väliin jäävä Obidos vaatii matkailijalta tahtoa ja tarmoa, että suunnistaa juuri siihen hotelliin.

Portugalin julkisen palvelun televisiokanava RTP teki The Literary Manin tiloissa kierroksen. Alla RTP:n portugalinkielinen video, josta kuitenkin näkee minkälainen paikka on.

Mikäli hotellin tiloja tarkastellessa tulee tunne, että kirjoja on käytetty ainoastaan sisustuselementtinä, niin entäs sitten? Kaikenlaisia taideteoksia on aina käytetty hotellien sisustuksessa, eivätkä ainakaan teosten tekijät ole tainneet olla siitä huolissaan.

Via Actualitte.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *