Autography antaa työkalut e-kirjojen signeeraukseen, mutta helppoa se ei ole

E-kirjoja on kirjailijan vaikea signeerata lukijalle, koska teos on yleensä kopiosuojattu tietokonetiedosto. Ei hätää, sillä yhdysvaltalainen yhtiö Autography on kehittänyt ratkaisun, jonka se lupaa tekevän e-kirjojen signeerauksen mahdolliseksi.

Videolla Autography-yrityksen perustaja esittelee messuilla miten e-kirja signeerataan. Itse en osaa kuvitella kuka näin hankalaa järjestelmää haluaisi käyttää, mutta ehkä sellaisiakin löytyy.

Ratkaisun toimintaperiaate on seuraava. Kirjailijalla on Apple iPad-laite, jossa on Autography-ohjelmisto. Hän tekee ohjelmistolla omistuskirjoituksen, joka voi sisältää esimerkiksi lukijasta ja kirjailijasta otetun kuvan. Kirjailija lähettää omistuskirjoituksen lukijalle sähköpostilla iPadista.

Kun lukija vastaanottaa sähköpostiviestin, se sisältää linkin, josta hän voi ladata omistuskirjoituksella varustetun e-kirjan.

Sähköpostiviesti kiertää Autographyn palvelimen kautta, jossa e-kirjaa muokataan laittamalla omistuskirjoitus tiedoston sisään. Olisi mukava tietää miten se tapahtuu, sillä Autography kertoo tekevänsä tiedoston muokkauksen Amazon Kindle ja Apple iBookstore-kirjoille.

Autographyn esittely löytyy täältä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *