Tyylikäs aikakauslehti menee radioon

Voi olla, että suurten kaupunkien suurista lehtipisteistä löytyy Monocle-lehti, mutta itse muistan nähneeni sitä vain lentokenttien kirjakaupoissa. Monocle on Wallpaper-lehtensä pois myyneen Tyler Brulen julkaisu, joka on ilmestynyt parin vuoden ajan.
Monocle

Monocle on huolellisesti taitettu lehti jonka asialliset artikkelit saavat tukea korkeatasoisista valokuvista ja grafiikasta. Business, kulttuuri ja design ovat kaikki löytäneet paikkansa lehden sivuilla.

Esimerkiksi viimeisimmän numeron artikkeli Elämänlaatu (Quality of Life) listaa 25 maailman parasta kaupunkia, joissa asua. Zürich on ykkönen, mutta Helsinki ylsi viidenneksi. Tukholma oli kuudes.

Kun Tyler Brule yli 10 vuotta sitten myi Wallpaper-busineksen pois, hän osti Tukholman saaristosta itselleen saaren ja huvilan. Hän näyttää viihtyvän ainakin kesällä huvilallaan ja Tukholmassa.

Tyler Brûlé, Monocle

Monocle-lehti on myös netissä: http://monocle.com/ Sieltä ei kuitenkaan paljon sisältöä löydy, vaan tarkoitus on lähinnä ohjata ostamaan lehti.

Netistä löytyy kuitenkin lehden uusi radioasema – joku voisi kutsua sitä myös podcast-ohjelmaksi, koska ohjelmat ovat tallessa kotisivulla ja ne voi sieltä kuunnella milloin haluaa. The Monocle Summer Series on kuuntelemisen arvoinen (tosin vain englanniksi) ohjelma, jota Tyler Brule itse toimittaa. Voin suositella ainakin jaksoa 7, jossa kiinnostavan ruotsalaisen lehtimaailman katsauksen lomassa Sofia Jannok esittää elävänä studiossa upeaa musiikkia. Monoclen nettiradio: http://monocle.com/SummerSeries/

Menossa oleva median muutos on aikamoinen. Itsestään selvää on, että korkeatasoinen lehti on esillä myös netissä, mutta Tyler Brule saattaa näyttää suuntaa siinä, että kannattaa pyrkiä myös muihin medioihin. Nettiradio on ilmainen, mutta ajatuksena onkin saada hyvällä ohjelmalla lisää ostajia päätuotteelle – Monocle-lehdelle.

Categories Yleinen