Videovuokraamo kertoo olevansa suositumpi elokuvien latauspaikka kuin piraattisivut

Pohjois-Amerikassa toimiva Netflix on onnistunut elokuvien kanssa siinä missä Apple onnistui musiikin kanssa iTunes-kaupassa. Elokuvia verkosta suoratoistona vuokraava Netflix kertoi ohittaneensa videoliikenteen määrässä BitTorrent-liikenteen määrän. BitTorrent on yleiskäyttöinen tiedonsiirtomenetelmä suurten tiedostojen siirtoon, mutta valtaosa sen avulla siirretyistä tiedostoista on tiettävästi piraattipalvelimilta ladattuja elokuvia ja TV-ohjelmia.

Netflix

Netflix toimii vain USA:ssa ja Kanadassa, joten yhtiön arvio videoliikenteen määrästä koskee vain Pohjois-Amerikkaa. Netflixillä on 23 miljoonaa maksavaa asiakasta, jotka maksavat vähintään 7,99 dollaria joka kuukausi elokuvien vuokrauksesta. Osa asiakkaista katsoo vielä elokuvansa DVD:ltä, mutta valtaosa on ainakin kokeillut katsoa elokuvia suoraan verkosta.

Netflixin saavutus on merkittävä. Se osoittaa palvelun voiman. Yhtiö on luonut niin houkuttelevan elokuvien vuokrausjärjestelmän niin houkuttelevaan hintaan, että yhä harvempi jaksaa nähdä vaivaa etsiäkseen piraattielokuvia verkosta. On yksinkertaisesti helpompi katsoa elokuva laillisesti Netflixin palvelusta, joka osaa myös suositella katsojalle sopivia elokuvia.

Apple iTunes pystyi luomaan digitaaliselle musiikille saman tyyppisen markkinoita muuttaneen palvelun. Amazon on luonut e-kirjoille Kindle-palvelun, jolla on pystytty pitämään kirjapiratismi kurissa. Ei piratismi Netflixin, Kindlen tai iTunesin avulla kokonaan häviä, mutta massamarkkinat saadaan kääntymään hyvin toimivien kohtuuhintaisten palveluiden puoleen.

Katso Netflixin laajempi esittely ja videokierros palvelussa täältä.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image