Taidekeskus Salmela luottaa kesän 2011 näyttelyssä pääosin suomalaiseen taiteeseen

Mäntyharjulla sijaitsevan Salmelan taidekeskuksen kesän 2011 kuvataiteilijat ovat Zamuel Hube, Jari Juvonen, Unto Koistinen, Sinikka Kurkinen, Inari Krohn, Markku Laamanen, Maria Laine, Katri Lassila, Janne Nytorp, Asta Pajunen, Laila Pullinen ja Ulla Rantanen. Näyttely vanhassa kartanomiljöössä on auki 11.6.-7.8.2011 joka päivä.

Taidekeskus Salmela: Koistinen, Pullinen, photo Matti Lehto

Taidekeskus Salmela sijaitsee Mäntyharjun kirkonkylämiljöössä Pyhäveden rannalla. Vanhimpana näyttelytilana toimii 1850-luvulla rakennettu vanha pitäjäntupa. Vanhat piharakennukset ja uudet huvimajat ja muut veden äärelle suunnitellut rakennukset toimivat myös näyttelytiloina. Kesän 2011 uutuuksia ovat Jukka Rintalan Huvimaja Lumilumme rannassa ja puistossa sijaitseva Tuomo Rosenlundin ja Saara Kairirannan “A View to a Valley of Heaven – A Mute Swans Song”-installaatio.

Huvimaja Lumilumme

Kesän 2011 näyttelyssä on töitä myös useilta muilta taiteilijoilta, kuten Taiteilijaelämää Salmelassa tv-sarjassa esiintyviltä Jussi Haloselta, Nana Hermuselta, Terhi Kaakiselta, Teemu Korpelalta, Jan Nevalta, Jari Rönköltä ja Kristiina Sariolta.

Salmelassa järjestetään myös klassisen musiikin konsertteja. Kesän taidenäyttelyn avajaiset 11.6.2011 tehdään Mozartin ja Verdin musiikin avulla. Solisteina ovat oopperalaulajat Jaakko Ryhänen, Koit Soasepp ja Priit Volmer.
Heinäkuun 17.filosofi Esa Saarinen luennoi Rakkauden sinfoniasta. 31.7. oopperalaulaja Juha Uusitalon ja urkutaiteilija Kalevi Kiviniemen konsertti.

Taidekeskus Salmela on avoinna 11.6.-7.8.2011 joka päivä, myös Juhannuksena, klo 11-18.

Taidekeskus Salmela: Kurkinen, Juvonen, photo Matti Lehto


Facebooktwitterredditpinterestmail
Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image