Apple tuo lehtikioskin iPhone-puhelimeen ja iPad-tabletiin syksyllä 2011

Apple on tiettävästi jo pitkään halunnut tuoda musiikkikauppa iTunesin, sovelluskauppa App Storen ja kirjakauppa iBookstoren rinnalle kaupan, josta voi tilata ja ladata digitaalisia lehtiä luettavaksi sopivilla Applen laitteilla. Nyt elektroninen lehtikioski Newsstand on saatu aikaiseksi iPad ja iPhone-laitteille. Lehtiä pääsee tilaamaan ja lukemaan syksyllä kun Applen ohjelmistopäivitys mobiililaitteita varten valmistuu.

Apple Newsstand lehtikioski

Newsstand on sovellusohjelma, jolla luetaan sanomalehtiä ja aikakauslehtiä. Se hoitaa myös tilattujen lehtien automaattisen latauksen laitteeseen uuden numeron ilmestyttyä. Lehdet käydään ostamassa tai tilaamassa App Storessa.

Moni lehti on jo ehtinyt tehdä oman lehden lukusovelluksensa iPad-laitetta varten, jonka voi myös ladata App Storesta. Sen lisäksi lehtiä voi lukea web-sivuilta selainohjelmalla. Vaihtoehtoja siis lehtien lukemiseen varsinkin iPad-tabletissa riittää.

Hieman omituiselta tuntuu se, että Newsstand tulee toimimaan vain Applen mobiililaitteissa, vaan ei tietokoneissa. Newsstand tulee asiakkaille uuden iOS 5-käyttöjärjestelmän mukana. iOS 5-ohjelmisto tulee syksyllä 2011 saataville ilmaisena päivityksenä seuraaviin Apple tuotteisiin: iPad, iPad 2, iPhone 4, iPhone 3GS sekä iPod touch 3 ja 4.

Categories Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


CAPTCHA Image