Pottermore tuo Harry Potterit markkinoille e-kirjoina

J.K. Rowlingin kirjoittamat Harry Potter-kirjat ovat olleet maailman myydyimpien teosten joukossa vuodesta 1999 lähtien, jolloin sarjan kolme ensimmäistä kirjaa valloittivat kolme kärkisijaa USA:n myyntilistalla. Seitsemän Harry Potterin jälkeen Rowling ilmoitti tekevänsä jotain muuta kuin kirjoittavansa lisää velhokirjoja. Yksi kirjailijan ensimmäisistä projekteista on Harry Potter-sarjan tarjoaminen lukijoille e-kirjoina sitä varten suunnitellulta Pottermore.com-sivustolta.

Pottermore.com

J.K.Rowling kertoo itse Pottermore-sivuston tarkoituksena olevan kolme asiaa: tarjota Harry Potter-kirjat e-kirjoina, tuoda Potter-fanit yhteen palveluun ja julkaista aiemmin julkaisematonta materiaalia Potterista, jota kirjoihin ei mahtunut tai ei ollut järkevä sisällyttää. Katso video, jolla Rowling esittelee Pottermoren:

Kirjabisneksen kannalta J.K. Rowlingin ja hänen kustantajansa hanke on herättänyt monenlaisia ajatuksia. E-kirjojen vähittäismyymälät, verkkokaupat, eivät ole kovin tyytyväisiä koska heidät ohitetaan jakeluketjussa. Vielä vähemmän tyytyväisiä ovat perinteiset kirjakauppiaat, jotka pelkäävät nuorison unohtavat paperikirjat kokonaan.

Kirjojen myyntiin kaiken kaikkiaan Potter-e-kirjoilla voi olla piristävä vaikutus. Tähän mennessä vain USA:ssa e-kirjat ovat lyöneet kunnolla läpi ja juuri Potterin kaltainen megahitti saa monet paitsi tarttumaan e-kirjoihin, niin kirjoihin ylipäätään.

Potter-e-kirjat ovat tulossa yleisissä formaateissa , jotta niitä voi lukea lukulaitteissa (myös Kindlessä), tableteissa ja PC:llä.

Pottermore avautuu kaikelle kansalle lokakuussa 2011, mutta sitä ennen voi kärkkyä erikoiskutsua jättämällä sivuille sähköpostiosoitteensa. Milloin pienet kielialueet, kuten Suomi saa Potter-e-kirjansa Pottermoresta, jää nähtäväksi.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *