Sastamala laittoi painetut kirjat museoon: Pukstaavi avaa ovensa 1.7.2011

Sastamalaan (entiseen Vammalan kaupunkiin) perustetun Pukstaavi-kirjamuseon avajaisten ajoitus ei voisi olla parempi. Viimeistään nyt kun kilpailevat mediat, kuten Internet ja e-kirjat alkavat viedä lukijoita paperille painetuilta kirjoilta, on aika museoida perinteinen kirja. Sastamalan kirjamuseo avaa ovensa 1.7.2011.

Pukstaavissa on aina jokin päänäyttely ja yksi tai useampia vaihtuvia näyttelyitä. Ensimmäinen päänäyttely on suomalaisen kirjan tarina ’Inkunaabelista e-kirjaan’. Vaihtuva näyttely on nimeltään ’Kirjahyllyni’.

Päänäyttely koostuu useasta teemasta: kirja esineenä , kirjailijat ja kirjallisuus, kirjailijan ajatuksesta myytäväksi esineeksi , kirja ja lukija esittelee kirjastoja ja kirjakauppoja, koti ja kirja kertoo kirjojen lukijoista ja kirja ja yhteiskunta esittelee yhteiskunnan ja kirjan suhdetta.

Kirjahyllyni-näyttely tarkastelee tutun huonekalun kautta mitä hyllyyn asetellut kirjat ja muut esineet viestivät omistajastaan ja kulttuurista.

Kirjamuseo Pukstaavi sijaitsee Sastamalan keskustassa vanhassa apteekkari Bäckmanin talossa, osoitteessa Marttilankatu 12. Museo on auki ympäri vuoden. Sieltä löytyy myös kahvila ja museokauppa. Pukstaavin kotisivut löytyvät täältä.

Sastamala ei ole sattumalta kirjamuseon kotikaupunki. Paikkakunnalla on järjestetty jo vuodesta 1985 Vanhan kirjallisuuden päiviä. Tämän vuoden tapahtuma ajoittuu (1-2.7.2011) samalle viikonlopulle Pukstaavin avajaisten kanssa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *