Iriver Story HD on ensimmäinen Google eBooks kirja-arkistoon suoraan kytketty lukulaite

Google ja laitevalmistaja iriver ovat saaneet aikaiseksi ensimmäisen e-kirjojen lukulaitteen, josta on suora yhteys Google eBooks kirja-arkistoon ja –kauppaan. Käytännössä tämä tarkoittaa samaa mitä Amazon Kindle-lukulaitteella / lukuohjelmalla tai Elisa Kirja-lukuohjelmalla voi tehdä: harrastaa kirjasurffausta kunnes löytää kirjan johon sitten syventyy kunnolla.

iriver Story HDiriver Story HD e-kirjojen lukulaite

Iriver Story HD-laitteessa on kolme mainitsemisen arvoista ominaisuutta Google eBooks-yhteyden lisäksi: näytön tarkkuus, langaton Internet ja näppäimistö.

Iriver Story HD:ssä on kuuden tuuman kokoinen mustavalkoinen E-ink-näyttö, mutta poikkeuksellisen korkealla erotuskyvyllä: 1024×768. Tämä on merkittävä parannus tavalliseen 800×600 resoluutioon. Langaton WLAN (Wi-Fi) Internet-yhteys on välttämätön ominaisuus lukulaitteelle kuten olisi myös kosketusnäyttö, jota iriver Story HD:ssä ei ole. Sen sijaan laitteessa on qwerty-näppäimistö. Nimensä mukaisesti lukulaitteella luetaan eikä kirjoiteta, joten täyden näppäimistön lukulaite on omituinen vimpain.

Suomesta Internetiin kytketyille kansalaisille Google eBooks ei vielä tarjoa muuta kuin ilmaisia vanhoja klassikoita, joita on jo kolmen miljoonan nimikkeen valikoima. Uudemmat e-kirjat eivät irtoa edes rahalla Googlen kaupasta.

iRiver Story HD-lukulaitteen ominaisuudet:
– Mustavalkoinen 6 tuuman E-ink-näyttö. Resoluutio 1024×768.
– Qwerty näppäimistö.
– WLAN langaton Internet-yhteys.
– USB.
– SD muistikorttipaikka.
– E-kirjaformaatit. Epub, PDF, FB2, DJVU, TXT
– Akun kesto noin 14 000 sivua.

Categories Yleinen