Fujitsun vuoro esitellä värinäyttö e-kirjojen lukulaitteille

Värinäyttöjä kehitetään kiivaasti e-kirjojen lukulaitteisiin elektroniikkateollisuuden valtamaissa Pohjois-Amerikassa ja Aasiassa. Japanissa Fujitsu on esitellyt prototyypin Cholesteric LCD-teknologiaan perustuvasta värinäytöstä, jota yhtiö on kehitellyt viimeiset viisi vuotta. Ainakin tämän videon mukaan värit ovat suhteellisen kirkkaita.

Videolla näkyvällä prototyyppinäytöllä esitetään huomattavan paljon piirrettyjä kuvia varmaankin siksi, koska ne näyttävät hyvältä 4096 värin paletilla. Tämä väriskaala ei kuitenkaan riitä valokuvien kelvolliseen esittämiseen eikä näyttö ole vielä riittävän nopea videolle.

Kent Displays Inc-yhtiön kehittämän Cholesteric LCD-näyttöteknologian käyttömahdollisuuksia tutkivat muutkin elektroniikkayhtiöt kuin Fujitsu. Nimensä mukaisesti näyttö on sovellus LCD-nestekideteknologiasta. Cholesteric LCD:n etuina pidetään parempaa kontrastia ja vahvempia värejä kuin perinteisessä LCD-näytössä. Cholesteric LCD-näytöt voidaan myös rakentaa erittäin ohuiksi – jopa taipuisiksi kuten Fujitsu aiemmin on demonstroinut.

Melkoinen kilpajuoksu on käynnissä värinäyttöjen kehittäjien kesken siitä onnistuuko joku keksimään nykyiselle LCD/OLED-teknologialle vaihtoehtoisen tavan tuottaa mobiililaitteisiin soveltuva vähävirtainen, kirkas, videota toistava ja vilkkumaton näyttö. Tällä hetkellä LCD/OLED-pohjaiset ratkaisut, kuten esimerkiksi parhaiden älypuhelinten näytöt ovat ylivoimaisia.

Categories Yleinen