Lisää teräväpiirtotarkkuuden TV-kanavia antenniverkkoon DNA:lta

Digitaaliseen televisioon siirtymisestä on jo sen verran aikaa, että koko digiboksi-hulabaloota ei enää muistella niin pahalla. Nythän kaikki toimii ja uuden TV:n ostajat saavat laitteen mukana sisäänrakennetun digiboksin, joten boksi poistuu myös näkökentästä. Onkin korkea aika aloittaa laitehankinta alusta, sillä teräväpiirto-TV leviää satelliitti, kaapeli- ja antenniverkossa melkoisella vauhdilla.

DNA tuo elokuussa antenniverkkoon uusia kanavapaketteja, joista osa on teräväpiirtokanavia. DNA:n tavoitteena on kattaa 80% Suomesta vuoden 2011 loppuun mennessä. Yhtiö tarjoaa noin 20 kanavaa, joista 10 teräväpiirtotarkkuudella.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ehkä Lappia lukuun ottamatta jokainen, jolla on katollaan TV-antenni voi siirtyä teräväpiirtoaikakauteen vuoden 2011 aikana. Jos halua on, niin ostoslista on seuraavanlainen: teräväpiirto-TV (HDTV), DVB-T2-virittimellä varustettu digiboksi tai CI+ kortinlukija, (DNA:n tapauksessa) DNA Welho TV -kortti. Lisäksi katolla oleva antenni olisi suunnattava DNA:n lähettimeen, jollei näin jo satu olemaan.

HDTV tarkoittaa täyttä teräväpiirtoa, eli 1920 kertaa 1080 kuvapistettä. Suurin osa kaupoissa olevista televisioista on HDTV-kelpoisia.

DVB-T2 on nykyistä digi-TV:tä (DVB-T) kehittyneempi liikkuvan kuvan pakkaus- ja tiedonsiirtostandardi, joka mahdollistaa teräväpiirtolähetykset.

Tältä kartalta voi seurata miten DNA:n HDTV-verkko etenee.

HD-tv vertailussa helposti ja nopeasti Vertaa.fi-sivustolla.

Categories Yleinen