Mobiililaitteilla katsotaankin videoita kotona ja vähemmän kodin ulkopuolella

Mobiililaitteet, kuten matkapuhelimet, tablet-laitteet ja kannettavat tietokoneet ovat mobiililaitteita siksi, että niitä voi käyttää muuallakin kuin niille varatuilla paikoilla kotona tai toimistossa. Matkoilla, pankkijonossa tai kahvilassa on mukava tappaa aikaa seuraamalla Facebook-elämää tai katsomalla videoita. Vai onko? Tutkimuksen mukaan videoita katsotaankin kotona, missä olisi tarjolla myös isoja ruutuja elävän kuvan katsomiseen.

Yhdysvalloissa markkinatutkimusyhtiö Nielsen kartoitti Cable & Telecommunications Association for Marketing-organisaation toimeksiannosta missä videoita mobiililaitteita oikein katsotaan. Tulos on hieman yllättävä: kotona. 74% älypuhelinten omistajista katseli puhelimellaan videoita kotona ja iPod Touch-soittimella 76%. Tablet-laitetta ei monikaan kanna aina mukanaan, joten ei ole niin yllättävää, että kotona videoita sillä katsoi 78% käyttäjistä.

Suurin ero tabletin ja älypuhelimen käytössä onkin nimenomaan mobiililaitteena käyttö. Autossa älypuhelinta käytti videoihin tiirailuun 55% käyttäjistä, mutta vain 31% tablet-laitteen omistajista (kaikissa tablet-laitteissa ei ole mobiiliverkkoyhteyttä). Vielä suurempi ero tulee siinä vaiheessa kun on tilanne, jossa täytyy miettiä viitsiikö kaivaa tabletin laukusta tai repusta vai puhelimen taskusta. Puhelimen kaivaa videon katseluun 47% ihmisistä jonossa seisoessaan, mutta vain 19% tabletin omistajista.

Nielsen-yhtiön keräämistä tiedoista tulokset taulukkoon kokosi Allthingsd.com.

Allthingsd.com, data by Nielsen

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *