Piirrokset ja luonnokset siirtyvät ihmekynästä suoraan tietokoneen grafiikkaohjelmaan

Monet ihmiset piirtävät, hahmottelevat ja kirjaavat muistiinpanoja mielellään paperille. Monessa tapauksessa aikaansaatu luonnos olisi mukava saada jotenkin helposti tietokoneelle jatkokäsittelyä varten, mutta se vaatii yleensä aikamoista vaivannäköä. Inkling on elektroninen kynä, joka osaa tallentaa sillä piirretyt ja kirjoitetut asiat ja osa myös siirtää ne grafiikkaohjelmaan tietokoneelle.

Kynällä voi luonnostella minkälaiselle paperille tahansa mihin kynän jälki vain tarttuu. Itse laitteen toiminnalle paperille jäävä kynän jälki ei ole tärkeä, sillä laite muistaa kynän liikkeet. Kun hahmotelma on valmis, kynään tallenetun kuvan voi siirtää langattomasti PC:lle. Inkling-kynän mukana tulee PC:hen liitettävä moduuli, joka vastaanottaa kynän lähettämät tiedot.

PC:llä kynältä saatua luonnoskuvaa voi käsitellä grafiikkaohjelmissa. Hieno ominaisuu kynän tallentamassa tiedossa on, että se on käsiteltävissä sekä vektorigrafiikkana että bittikuvana. Laite osaa tallentaa luonnoksen useassa piirrostasossa (layer), jotta sen käsittely grafiikkaohjelmassa on helpompaa.

Inkling-kynän listahinta on melko korkea: 200 dollaria, joten aivan satunnaiselle luonnostelijalle se ei ole tarkoitettu.

Laitteen valmistajan Wacomin sivuilla on lisää tietoa Inkling-ihmekynästä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *