Turun kirjamessuilla 30.9.-2.10.2011 kotimaisten kirjailijoiden lisäksi esillä muut Pohjoismaat ja manga-sushi-Japani

Turun kirjamessuilla vuonna 2011 ovat esillä erityisesti Islanti, Norja, Ruotsi ja Tanska maiden kirjallisuuden ja kirjailijoiden avulla. Hieman eksoottisempi teemamaa messuilla on Japani, josta saadaan suosittua manga-kirjallisuutta, designia ja muuta kirjallisuutta nähtäväksi. Turun kirjamessut järjestetään messukeskuksessa perjantaista 30.9 sunnuntaihin 2.10.2011.

Kirjamessut Turussa 2009 kirjaosasto myyntiä

Messuilla on kolmen päivän aikana puhumassa käytännössä lähes koko Suomen kirjallisuuden kärki ja monta muuta kirjailijaa. Japanilaisesta kulttuurista kiinnostuneille messuilla on paljon kiinnostavaa, kuten Suomen suurin sushikoulu, jossa alan ammattilaiset johdattelevat suomalaisia japanilaiseen ruuan makuun ja sen valmistamiseen. Sushimestarina paikan päällä on sushiasiantuntija ja kirjailija Heikki Valkama.

Pohjoismaista Turussa on lupautunut vierailla esimerkiksi Olof Palmen elämäkerran kirjoittanut Henrik Berggren ja satavuotiaasta pakolaisesta romaanin luonut Jonas Jonasson. Tanskalaiset Lotte ja Sören Hammer käsittelevät uuden dekkarisarjan aloittavassa teoksessa pedofilian uhreja. Norjasta saapuu Karl Ove Knausgård kertomaan omaelämäkerrallisesta romaanisarjastaan, suosittu Erlend Loe uusimmasta satiiristaan ja Ossetiasta paennut Maria Amelie kuvaa kahdeksan vuotta kestänyttä luvatonta elämäänsä Norjassa. Islannista messuille saadaan musiikkia reggae-bändi Hjalmarin esittämänä.

Turun kirjamessujen 2011 kolmen päivän ohjelman löydät täältä.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *