Apple iPad, Legot vai Vinci Tab-tablet lapsille?

Lapsiperheissä tablet-laitteen ilmestyminen kotiin lähtee yleensä vanhempien tarpeista, mutta usein kuulee tarinoita miten nopeasti lapset omaksuvat värikkään kosketeltavan laitteen peleihin ja mediakäyttöön. Vaikka suhteellisen lujaa tekoa ylimmän hintaluokan tabletit, kuten Apple iPad tai Samsung Galaxy Tab ovatkin, ei niitäkään varomatonta käyttöä ole suunniteltu kestämään. Erityisesti lapsille suunniteltuja tablet-laitteita onkin tullut pari kappaletta markkinoille, esimerkiksi Vinci Tab.

Vinci Tab tablet lapsille

Vinci Tab on erikoisen näköinen vekotin (Star Trek?) kosketusnäyttöä kiertävän tartuntakehikon vuoksi. Kehikko kuitenkin suojaa näyttöä laitteen tipahtaessa käsistä. Näytön erotuskyky on 800×480 ja koko seitsemän tuumaa. Takana on kolmen megapikselin kamera.

Laitteen valmistaja on valinnut poikkeuksellisen linjan myös tuotteen toiminnallisuudessa. Vinci Tabissa ei nimittäin ole internet-yhteyttä lainkaan. Muistikorttipaikan tai USB-portin kautta tabletiin voi siirtää uusia sovelluksia. Vaikka laite Android-ohjelmistoa käyttääkin, aikoo laitteen valmistaja itse tuottaa valikoiman lapsia kiinnostavia sovelluksia, joita voi valmistajalta vuositilausta vastaan erikseen tilata.

Vinci Tab on ainakin aluksi saatavilla vain USA:ssa 389 ja 479 dollarin hintaan.

Laitteen turvallisuus tuo mielenrauhaa, mutta uskon silti että halvat tablet-laitteet kuten Amazon Fire tai Legot päätyvät lasten käsiin useammin kuin Vinci Tab.

Tässä Vinci Tab-laitteen valmistajan promovideo:

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *