Hyviä uutisia brittitelevision ystäville: BBC iPlayer näkyy nyt myös Suomessa

Britannian julkisen palvelun TV-yhtiö BBC on tarjonnut kansalaisille aarteita arkistoistaan ja uusia ohjelmia internetissä iPlayer-ohjelman kautta. iPlayer on suunnilleen vastaava palvelu kuin Suomessa Yle Areena, paitsi että BBC:llä on ollut mahdollisuus kehittää iPlayer-sovellukseen enemmän ominaisuuksia kuin mitä Areenassa on. Britannian veronmaksajien rahoittama palvelu on tähän asti ollut vain brittien käytössä, mutta nyt muu Eurooppa, Suomi mukaanlukien, pääsee katsomaan BBC:n iPlayer-tarjontaa.

Erikoista iPlayerin avautumisessa maailmalle on se, että se on tarjolla vain Apple iPad-tabletille. Jos edustaisin esimerkiksi Samsungia, Nokiaa tai Archosia, vaatisin BBC:ltä asiasta selvitystä, mutta ollaan nyt tyytyväisiä edes tästä.

Jos sinulla siis on Apple iPad-tablet käytettävissä, käy lataamassa ilmainen BBC iPlayer-sovellus App Storesta laitteeseesi. Sen jälkeen pääset heti katsomaan pientä valikoimaa ilmaisia ohjelmia. Maksamalla 6,99 euroa kuukaudessa aukeaa laajempi valikoima katsottavaksi. Kuukausimaksun maksaneet voivat myös ladata ohjelmia itselleen talteen.

iPlayerin päävalikko:

BBC iPlayer

Valitaan ohjelma:

BBC iPlayer

Ohjelma aukeaa koko ruudun kokoiseksi katsomista varten:

BBC iPlayer

BBC:n esittelyvideo iPlayer iPad-sovellukselle:

BBC mainostaa iPlayerillä löytyvän sellaisia ohjelmia kuin Fawlty Towers, Absolutely Fabulous, Gavin and Stacey, Little Britain, Whitechapel and Spooks, British Pride and Prejudice, Top Gear, Doctor Who archive, Blue Planet, Horizon ja Charlie & Lola. Musiikkia, kuten konsertteja ja BBC:n omia erikoisesityksiä on myös saatavilla. Ajankohtaisohjelmia, kuten HARDTalk, Click, Fast Track ja Talking Movies voi myös seurata. BBC suunnittelee lisäävänsä joka kuukausi 100 ohjelmaa iPlayeriin.