Television suosituimmat ohjelmat ovatkin YouTube ja Google Maps?

Jokaiselle on tuttua sovellusohjelmien lataaminen omalle PC:lle, siinä missä App Storet ja Marketit ovat tuttuja älypuhelinten ja tablet-laitteiden omistajille. Nyt Samsung kertoo, että yhtiön myymiin Smart TV-telkkareihin on saatavilla yli 1000 ladattavaa sovellusohjelmaa. TV-sovelluksia on ladattu telkkareihin reilun vuoden aikana yli 10 miljoonaa kertaa. Joskus kauan, kauan sitten telkkarista katsottiin vain TV-ohjelmia, mutta nykyään niillä katsotaan myös sovellusohjelmia.

Samsung Smart tv ja Smart hub päämenu

Smart TV on internetiin kytketty telkkari, jossa on muutama sovellus valmiina esimerkiksi valokuvien katselua ja Facebookissa käväisyä varten. Jos jotain puuttuu, sen voi hakea latauskaupasta. Samsungin Smart TV:n latauskaupan suosituimmat sovellukset ovat YouTube (nettivideoita), Google Maps (kartat), Accuweather (säätietoja) ja Vimeo (nettivideoita).

Tottakai myös internetiin kytketyllä televisiolla ensisijaisesti katsotaan TV-ohjelmia, mutta Smart TV:n internet-ominaisuudet täydentävät tietokoneeksi muuttunutta digitaalista televisiota hyvin. Smart TV on lyömässä läpi niin nopeasti, että vuoden 2012 aikana alalla tapahtuu paljon. Laajempi katsaus Smart TV:n taustoihin löytyy täältä.

Samsung Smart TV ruudulla Yle Areena-sovellus

Uutinen löytyi TNW-sivulta.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *