Google vie katutason kirjakaupoilta viimeisenkin valtin: kirjahyllyjen silmäilyn

Hyllyissä olevien kirjojen silmäily ja selailu on ehkä yksi suurimpia syitä miksi ihan oikeassa kirjakaupassa on mukava käydä hakemassa luettavaa. Kauppaan mennessä ei välttämättä tarvitse olla mielessä yhtä määrättyä teosta, koska valikoimaa tutkimalla yleensä lukemista löytyy. Jos tämäkin ominaisuus siirretään verkossa toimivaan kirjakauppaan, niin miksi enää käydä oikeassa kirjakaupassa lainkaan? Google on kehittänyt kolmiulotteisen kirjahyllyn, joka avaa melkoisia mahdollisuuksia internetissä toimiville kirjastoille ja kirjakauppiaille.

Katso Googlen kolmiulotteisen kirjahyllyn esittelyvideo:

Googlen kirjahylly on WebGL-grafiikkaohjelmiston kokeiluprojekti, mutta sen verran hyvin se toimii jo nyt, että jossain muodossa voi odottaa Googlen integroivan sen Google Books-kirjavarastoon. Myös valokuvia ja YouTube-videoita voisi olla kätevä etsiä tällaisesta mediahyllystä.

Jos käytät Google Chrome- tai muuta WebGL-grafiikan esittämiseen kykenevää selainohjelmaa, voit itsekin kokeilla kolmiulotteista kirjahyllyä täällä.

Hakutoiminnolla halutun aihealueen kirjan löytymistä olisi helppo nopeuttaa entisestään. Toinen luonteva parannus olisi mahdollistaa kirjan selaus heti kun kirjan on poiminut hyllystä ja avannut sen synopsis-aukeaman. Nyt on klikattava ’Click here to get the book’-nappia, joka vie lukijan Google Books-kauppaan, jossa vasta pääsee selaamaan kirjaa.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *