Verkkokaupat ovat luomassa uutta medialaitteiden tuotekategoriaa

Yksinkertaisten, vain e-kirjojen lukemiseen tarkoitettujen lukulaitteiden ja täysillä tietokoneominaisuuksilla varustettujen tablet-laitteiden väliin on syntymässä uusi tuotekategoria: edullinen värinäytöllä varustettu medialaite, joka toimii parhaiten laitetta markkinoivan verkkokaupan palvelujen kanssa. Ensimmäinen tällainen laite oli Amazon Fire ja toinen on Kobo Vox, joita kumpaakin myydään USA:ssa samaan 199 dollarin hintaan.

Kobo Vox

Kobo Vox on 7 tuuman värinäytöllä varustettu tablet-laite, joka on rakennettu Android-ohjelmisto käyttäen. Koska Kobon varsinainen bisnes on e-kirjojen verkkokauppa, Kobo Vox tablet on viritetty nimenomaan lukemiseen ja siihen on lisätty ominaisuuksia, joilla laite liittyy kätevästi Kobon kauppaan ja lukijayhteisöön. Esimerkiksi Kobo Pulse on sosiaalisen median sovellus, jossa kirja ilmoittaa lukijalle ovatko muut kirjaa lukevat juuri siinä kohdassa kirjaa käyneet aktiivisesti keskustelua.

Katso Kobo Vox -esittelyvideo:

Värinäytöllä varustetuksi, multimediaominaisuuksia sisältäväksi tablet-laitteeksi sekä Amazon Fire että Kobo Vox ovat suhteellisen edullisia. Esimerkiksi Amazonin kohdalla on jo laskettu, että Amazon tekisi tappiota jokaisen Fire-laitteen myynnistä. Motiivina onkin myydä laitteeseen sopivia digitaalisia tuotteita, jolloin pelkkä laitteesta saatava kate on mahdollista moninkertaistaa. Kobon motiivi epäilemättä on täsmälleen sama.

Kobobooks.com-kaupasta ostetut e-kirjat ovat EPUB-muotoisia ja niissä on Adoben kopiosuojaus. Tämä tarkoittaa sitä, että Kobobooks-kaupasta ostettuja kirjoja on mahdollista lukea käytännössä kaikissa lukuohjelmissa ja lukulaitteissa paitsi Amazonin tuotteissa.

Kobo Vox-medialaitteen ominaisuuksia:

– Reading Life -lukijayhteisö.
– Kobo Pulse -lukuohjelma, jonka avulla lukiessaan voi keskustella muiden lukijoiden.
– 7 tuuman AFFS+ värinäyttö. Kobo lupaa näytön olevan luettavissa myös ulkona.
– Sähköposti, web-selainohjelma.
– Aikakauslehtiä, sanomalehtiä, musiikkia, videoita, pelejä.
– Sovelluskauppa (ei kuitenkaan Android Market).
– Android 2.3
– 8 GB muistitilaa.
– MicroSD-muistikorttipaikka.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *