Lehtikioski tuli Apple iPad-tabletiin

Kioskeilla, marketeissa ja kirjakaupoissa on saatavilla hyvä valikoima kotimaisia ja ulkomaisia lehtiä, mutta etenkin ajankohtaisia asioita käsittelevät ulkomaiset lehdet tulevat hieman myöhässä ja hintaakin lehdille kertyy matkan varrella melkoisesti. Zinio-verkkokaupassa on jo vuosia ollut valtava ladattavien lehtien valikoima, mutta sieltä hankitut lehdet ovat lukukelvottomia suoraan näytöltä, sillä ne ovat näköispainoksia. Apple on nyt tuonut iPad-tabletille Newsstand-lehtikioskin, jonka lehdet on taitettu nimenomaan näytöltä lukemista varten.

Newsstand-sovelluksen saa kun päivittää laitteensa uuteen iOS 5-ohjelmistoon (kaapeli kiinni laitteen ja tietokoneen välille ja iTunes käyntiin, josta päivitys lähtee liikkeelle).

iPadiin ladatut lehdet ovat siististi lehtihyllyssä:
Apple iPad Newsstand lehtikioski

Uusia lehtiä voi ostaa tai tilata Store-linkistä. Valikoima on jostain syystä vain noin 300 lehteä, eivätkä esimerkiksi suomalaiset lehdet, kuten Hesari ja Suomen Kuvalehti näy valikoimassa vielä. Kenties lehtiä on Applen hyväksymisprosessissa jumissa.
Apple iPad Newsstand lehtikioski

Esimerkiksi The Guardianin ladattava lehti on näyttävä ja helppokäyttöinen:
Apple iPad Newsstand lehtikioski

Apple iPad Newsstand lehtikioski

Ranskalaisen La Tribune -lehden käyttöliittymä on kuitenkin aivan erilainen kuin Guardianin. Tämän onkin Applen järjestelmän heikko kohta. Jokainen lehtitalo rakentaa oman käyttöliittymänsä, jolloin lukija joutuu opettelemaan ja muistamaan miten eri lehtiä käytetään. Vaikeaa se ei ole, mutta pieni kiusa kuitenkin.
Apple iPad Newsstand lehtikioski

Apple iPad Newsstand lehtikioski

Parasta Newsstandissa on lehtien saatavuus joka puolelta maailmaa heti kun ne ovat ilmestyneet. Toinen hyvä asia – joidenkin lehtien kohdalla – on edullinen hinta. Esimerkiksi Wired-lehti on hinnoitellut ladattavan lehtensä siten, että siitä on teknologiaa seuraavan lukijan vaikea kieltäytyä.
Apple iPad Newsstand lehtikioski

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *