YouTube valmistelee TV-kanavavalikoimaa muistuttavaa laajennusta videopalveluunsa

YouTube on jo pitkään ollut maailman kolmen suosituimman internet-sivuston joukossa kilpaillen ykköspaikasta Facebookin ja Google-hakukoneen kanssa. Koska katsojat osaavat jo tulla YouTuben sivuille, on melko luontevaa laajentaa palvelun tarjontaa myös ammattimaisesti tuotettuihin ohjelmiin. YouTube onkin avaamassa Original Channels-nimellä kulkevaa laajennusta, joka muistuttaa kovasti TV-kanavan konseptia.
YouTube Original Channels

YouTuben internetissä näkyvät TV-kanavat eivät vielä ole toiminnassa, mutta melkoinen joukko ohjelmien tuottajia on jo mukana. Kanavavalikoimasta löytyvät esimerkiksi Reuters, Slate, TED ja Wall Street Journal. Ainakin alkuvaiheessa YouTube maksaa sisällöntuottajille, jotta ne tuovat ohjelmansa Original Channels-palveluun. Sijoitetun rahan Google omistama palvelu aikoo saada takaisin mainosmyynnistä, jonka tuotot jaetaan ohjelman tuottajan ja YouTuben kesken.

Google on tosissaan tulossa televisioihin, sillä YouTube-laajennuksen lisäksi yhtiö markkinoi myös internetin ja television yhdistävää Google TV –ohjelmistoa. Yhtiö myöntääkin YouTuben tavoitteena olevan kilpailla perinteisen television kanssa katsojista. Original Channels –palvelua on kuitenkin tarkoitus kehittää nimenomaan internetiin sopivan sisällön ehdoilla.

Suuret TV- ja elokuvastudiot eivät ole mukana tässä uusimmassa YouTube-palvelussa. Osa niistä on kuitenkin mukana Hulu-palvelussa, josta saa katsottavaksi suurten tuotantoyhtiöiden suosittuja sarjoja internetin kautta. Hulu ei näy muualla kuin USA:ssa, mutta monet YouTube Original Channels-ohjelmista näyttävät sellaisilta, jotka ovat jo vapaasti internetissä katsottavissa, joten toivoa on, että Original Channels ei rajoitu vain Pohjois-Amerikkaan.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *