Google TV tuo internetin ja Android-sovellukset televisioon

Smart TV –laitteet tulevat hyvää vauhtia suomalaistenkin olohuoneisiin uusia televisioita hankittaessa. Tällaisella telkkarilla paitsi katsotaan TV-ohjelmia, niin haetaan myös internetistä katsottavaa. Jos nykyisessä televisiossa ei internet-ominaisuutta ole tai haluaa laajan toiminnallisuuden, voi televisioon liittää lisälaitteen, joka hoitaa internet-palvelujen esittämisen TV-ruudulla. Google TV on varsin monipuolinen internet-TV-ohjelmisto, jota laitevalmistajat käyttävät televisioissaan ja lisälaitteissaan.

Google TV:n esittelyvideo:

Videolla esitellään seuraavia Google TV:n toimintoja:

– Noin 1 minuutin kohdalla näytetään sovellusohjelmia, joita Google TV-ohjelmistolla varustetussa telkkarissa voi käyttää. Esimerkkeinä Chrome-verkkoselain, YouTube, Netflix-elokuvavuokraamo ja Android Market –sovelluskauppa.
– 1:50 minuutin kohdalla päästään Googlen lempiaiheeseen eli tiedon hakuun. Aivan, televisiossa on Googlen internet-hakutoiminto. Hakua on viritetty televisioon sopivaksi siten, että esimerkiksi elokuvaa etsittäessä Google palauttaa palvelut, joista elokuva löytyy.
– Kohdasta 2:40 eteenpäin esittelijä näyttää miten TV-kanavat jäävät taustalle sisältöjen noustessa ykköspaikalle. Google TV osaa tarjota TV-ohjelmat esimerkiksi genren mukaan tai omien mieltymysten mukaan lajiteltuna, eikä TV-kanavan mukaan.
– 5:40 käydään Android Market –sovelluskaupassa, jonne ohjelmoijat voivat tuottaa sovelluksia Android-älypuhelinten ja tabletien lisäksi.

Google TV-ohjelmistoa käyttävät ainakin Sony joissakin televisiomalleissaaan ja Logitech lisälaitteessa nimeltä Revue.

Categories Yleinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *